Jak se připravuje domácí šunková pěna. Báječně chutná na chlebíčkách i jednohubkách
Potřebujete jen tři ingredience a lahodná jemná pěna z vyšlehané šunky je během chvilky na světě. Šunková pěna je ideální pro rodinné oslavy či posezení s přáteli. Natřená na pečivu a ozdobená zelenými bylinkami bude ozdobou každého stolu.
Na tuto pěnu nám postačí pouze 3 suroviny a to především kvalitní šunka, dále klasické máslo a smetana. Zdobícím kornoutem nanesená na jednohubkách bude vypadat dokonale a zpestří tak slavnostní stůl nebo také večerní pohoštění.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit šunkovou pěnu
-
Máslo vytáhneme z lednice, aby změklo na pokojovou teplotu. Šunku pokrájíme najemno.
-
Do mixovací nádoby vložíme šunku, přidáme máslo a smetanu ke šlehání.
-
Umixujeme vše do jemné pěny. Během mixování stíráme suroviny ze stěn nádoby, aby v pěně nezůstávaly hrubé kusy.
-
Teprve po rozmixování případně dosolíme, a ještě jednou krátce promixujeme. Pěnu nejlépe ihned podáváme.
Na pohoštění pro přátele můžete krom šunkové pěny připravit také šlehanou sýrovou pomazánku ochucenou česnekem. Jaké pomazánky připravujete pro vaši rodinu? Napište nám další inspiraci do komentáře. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 9 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čerstvé domácí máslo je hotové za pár minut. Spočítali jsme, zda se vyplatí nejen chuťově, ale i finančně
3 základní postupy při výrobě šunky: Projeví se různými vlastnostmi a chutí šunky
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Komentáře