Jak správně připravit steak z tuňáka? Máme pro vás pět tipů a názorné video
Tuňák má velmi chutné rybí maso, které je bohaté na proteiny a omega-3 mastné kyseliny, neboli zdravé tuky. Nenechte se ale zmást, maso obsahuje minimum sacharidů a hodí se tedy do zdravého jídelníčku i k redukci váhy.
Proč jíst tuňáka
Stejně jako další ryby, tak i tuňák je našemu zdraví velmi prospěšný. Obsahuje důležité vitamíny, minerály a mastné kyseliny, které se podílejí na správné činnosti srdce a mozku, navíc snižují hladinu krevního tlaku. Neobsahuje žádné sacharidy, a proto si tuňáka s čistým svědomím můžeme dopřát i v rámci diety 1-2 krát týdně.
Mohlo by vás zajímat
Jak na steak z tuňáka
Vyzkoušejte místo konzervované varianty připravit z tuňáka lahodný a nezapomenutelný steak, který je šťavnatý a rozplývá se na jazyku. Kořeníme jen solí a pepřem.
Máme pro vás několik osvědčených tipů:
- Steak připravujeme krátce, pouze 2-3 minuty z každé strany, aby byl šťavnatý a uvnitř zůstal růžový.
- Kořeníme solí a čerstvě mletým pepřem, víc není třeba.
- Používáme maso přímo z chladničky.
- Po upečení necháme 3-5 minut odpočinout na talíři.
- Jako přílohu můžeme zvolit oblíbený salát s pečivem, nebo citronovou omáčku a opékané brambory.
Příprava steaku z tuňáka podle videa
Správně připravený steak je šťavnatý a uvnitř narůžovělý. Používáme nejlépe chlazený filet z tuňáka, který obsahuje minimum vody proti mraženému. Tuňáka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Dáme chvíli marinovat a na rozpáleném oleji opečeme krátce z obou stran.
Celý postup můžete zhlédnout v našem videu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře