Jak připravit čokoládovou polevu se zakysanou smetanou. Skvěle se krájí a výborně chutná
Čokoláda s chutí zakysané smetany je poslední dobou velice oblíbená kombinace. Poleva, kterou díky těmto dvěma surovinám vytvoříte, výborně chutná a dá se lehce krájet. Tuhne během okamžiku, proto ji můžete připravit i na poslední chvíli.
Jednou z rychlých čokoládových polev je i krájecí poleva s přidáním zakysané smetany. Je velice jednoduchá a tak dobrá, že ji možná sníme ještě dřív, než s ní polijeme moučník. Jak na to, aby se nám povedla a neudělala žmolky?
Jak udělat polevu s kysankou
Máme dva tipy na dokonalou polevu, která vystačí na dort nebo malý plech:
- Poleva ze dvou ingrediencí - rozehřejeme 1 čokoládu ve vodní lázni, po částečném vychladnutí přidáme 200 ml kelímek zakysané smetany, rozmícháme metličkou a hned lijeme na moučník.
- Poleva s cukerným roztokem - svaříme 4 lžíce vody a 100 g cukru, pak v roztoku rozmícháme hořkou čokoládu a po částečném vychladnutí 200 ml zakysané smetany. Polevu rozmícháme metličkou a přelijeme jí moučník.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tip: Na polití většího dortu nebo velkého plechu s řezy je nutné připravit polevu z dvojité dávky. Moučník necháme vychladit v lednici, před podáváním krájíme nožem, namočeném v horké vodě.
Nemáte-li doma zrovna kysanou smetanu, vyzkoušejte rychlou hladkou polevu ze ztuženého tuku a hořké čokolády podle našeho videa:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Čokoládová poleva dokáže pěkně potrápit. Jak ji napravit, aby byla zase pěkně hladká
Odkud je čokoláda? Kakao vařili už Mayové, pro Aztéky byly kakaové boby platidlem
Komentáře