Jednoduchý a spolehlivý způsob skladování vyloupaných ořechových jader je mražení. Ořechy se nekazí a neohrožují je škůdci
Vyloupané vlašské ořechy ve velké sklenici vypadají krásně, však jsou také výsledkem několika hodin práce. Jenže pokud je brzy nespotřebujeme, hrozí, že se do nich dostane hmyz, budou vysychat, možná žluknout, někdy je může napadnout i plíseň.
Dlouhé skladování totiž vyloupaným ořechům nesvědčí, proto je raději nějakým způsobem zajistíme, aby vydržely co nejdéle v kvalitním stavu. Můžeme je zavařit, připravit z nich marmeládu nebo je zmrazit. Pokud máme dostatek místa v mrazničce, je to nejjednodušší způsob skladování ořechových jader.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zmrazit vlašské ořechy
Postup je zcela jednoduchý a snadný.
- Vyloupaná zdravá jádra nasypeme do pevných sáčků (určených pro mražení), vytlačíme vzduch a sáčky dobře uzavřeme.
- Ořechy nemrazíme ve svačinových mikrotenových sáčcích, protože nejsou dostatečně pevné.
- Ořechy jsou suché, proto nehrozí, že by se při zmražení spojily dohromady (jako některé druhy ovoce nebo zeleniny).
- Vždy odsypeme potřebné množství mražených ořechů a použijeme je jako čerstvé.
- Ořechy určitě vydrží v mrazničce celý rok, až do nové sklizně. Pokud je dříve nespotřebujeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Jak skladovat ořechy ve skořápce? Při dobrém uložení jsou trvanlivou konzervou a vydrží déle než vyloupané
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře