16 receptů, do kterých využijeme méně oblíbená masa: Zamilujete si je?
Každá část zvířete po porážce se dá nějakým způsobem zpracovat. Naše babičky to uměly a dokázaly vytvořit jídla, která byla chutná a vydatná. Jejich dovednosti pomalu upadly do zapomnění spolu s chybějící nabídkou takového masa v obchodech.
Masem, které není v současné společnosti příliš oblíbené, jsou obecně vnitřnosti a jiné neobvyklé části zvířat. Přesto jsou pamětníci, kteří si na pokrmy z nich vzpomínají a nemají s jejich přípravou a konzumací problém. S některými z nich vás seznámíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Játra na cibulce
- Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem
- Smažená sezamová slezinka
- Mozeček se sýrem
- Vepřové ledvinky se znojemskou omáčkou
- Kadlíkovy řízky z vemínka
- Pikantní dršťková polévka
- Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou
- Vepřové nožičky pečené na černém pivě a pikantní směsi
- Vepřové plíčky na smetaně
- Guláš z býčích žláz (koulí)
- Vepřové srdce na kari
- Rohlíkovo-masová nádivka pečená v kuřecích kůžích
- Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
- Přírodní karbanátek v bránici
- Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru
1/16
1/16
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 2 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 21 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Snadné farmářské bagety s celozrnnou moukou jsou krásně nadýchané a po ochutnání si je zamiluje celá rodina
16 tipů na štědrovečerní menu: Co se tradičně podává k slavnostní večeři
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Komentáře