Jak připravit nadýchaný piškotový korpus. Rady nejen pro začátečníky
Nadýchaný piškotový korpus potřebujete, když pečete piškotové řezy, piškotovou bábovku, dortový korpus nebo roládu. S našimi radami to už zvládnete hravě.
Piškotové
Nepřipomínají nám jen bezstarostné dětství, ale narozeniny a oslavy vůbec. Je jasné, že náhražky a levné suroviny dokonalý korpus nevykouzlí. Při výběru surovin proto dbejte na to, aby byly kvalitní.… Podívejte se na všechny piškotové.
Jak na nadýchaný piškot
Připravte si suroviny předem, aby měly pokojovou teplotu (hlavně vejce).
Předehřejte troubu. Většinou pečeme tyto korpusy při 170-180 °C (150-160 °C s horkovzduchem). Připravte si plech s papírem na pečení nebo formu.
Pečlivě oddělte žloutky od bílků.
Žloutky s cukrem vyšlehejte do husté světlé pěny. Aby piškot nebyl suchý, přidává se na začátku šlehání na 1 žloutek 1 polévková lžíce teplé vody. Pokud patří do receptu olej, přidejte ho tenkým pramínkem ke konci šlehání.
Bílky nalijte do čisté vyšší nádoby, umyjte šlehací metly. Ušlehejte tuhý sníh.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ke žloutkům přidávejte střídavě prosátou mouku a sníh po částech a opatrně promíchávejte, aby sníh nespadl a mouka neklesla na dno mísy.
Tip: Pokud do těsta přidáváte kakaový prášek, prosijte ho spolu s moukou.
Těsto ihned nalijte do připravené formy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pečte do zrůžovění a zpevnění
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 13 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 14 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře