7 skvělých jídel, do kterých se dobře hodí rukola. Nenáročná zelenina má výbornou chuť a široké využití
Rukola je oblíbená zelenina, která získává stále větší popularitu. Její pěstování je snadné a využití široké. Jejími listy zdobíme hotová jídla na talíři, přidáváme ji do pomazánek a můžeme jí doplňovat zapékané pokrmy.
- Gnocchi s rukolou, kuřecím masem a rajčátky
- Grilovaný Hermelín s rukolou a hroznovým vínem
- Vajíčkový salát s rukolou
- Papriková kuřecí prsíčka plněná Camembertem a rukolou
- Domácí pizza s prosciuttem a rukolou
- Fazolový salát s tuňákem a rukolou
- Salát z kuskusu s kozím sýrem a rukolou v citrónovo-medovém dresingu
Při sklizni trháme boční lístky rukoly a to tak, abychom nepoškodili vnitřní srdíčko. Listy budou znovu dorůstat. Jakmile rostlina začne přecházet do květu, již ji netrháme, protože listy začínají hořknout. Raději si vypěstujeme další mladé rostliny, se sklizní začínáme za několik týdnů od výsevu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů z kuřecího masa. Znáte nejoblíbenější recepty, jejichž základem je kuře?
7 nejoblíbenějších vajíčkových pomazánek. Osvědčená klasika i moderní odlehčená verze
Správné marinování pomůže grilovanému masu ke křehkosti a lepší chuti. Poradíme, jak a čím lze marinovat
Komentáře