Vepřová játra v minutkové úpravě jsou křehké a chutné jídlo
Vepřová játra jsou kvalitní a poměrně levnou surovinou s mnoha možnostmi využití. Kromě paštik a knedlíčků do polévek z nich můžeme připravit i zajímavé předkrmy nebo minutky. Zajímavou inspiraci jistě najdete i v našem receptáři.
Vepřová játra jsou kvalitní a poměrně levná surovina s mnoha možnostmi využití. Kromě paštik a knedlíčků do polévek z nich můžeme připravit i zajímavé předkrmy nebo minutky. Máme pro vás několik rad, které vám pomohou s jejich přípravou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Játra jako minutka
- Játra otřeme a nakrájíme na plátky asi 1,5–2 cm silné.
- Plátky můžeme lehce naklepat a naříznout okraje, aby se nekroutily.
- Můžeme je obalit jako řízek a smažit, potřená olejem grilovat nebo na pánvi s olejem restovat.
- Solíme je těsně před tepelnou úpravou nebo raději až před podáváním.
- Minutková játra podáváme ihned, jinak přestanou být křehká. Měla by zůstat uvnitř růžová jako maso.
Obalovaná játra se podávají jako klasické řízky s vařenými bramborami, bramborovou kaší, salátem apod. K játrům na grilu nebo restovaným se hodí pečivo nebo hranolky a tatarská omáčka.
Játra na grilu předem marinovaná můžete připravit i podle našeho videa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 15 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Komentáře