Smažená vepřová játra
Tato pochoutka z vepřových jater je výborná a velmi rychle hotová. Játra obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na sádle do zlatova. Podáváme s brambory jako hlavní chod, nebo za studena s chlebem jako skvělou večeři.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 020 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,70 g |
Tuky | 45,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,73 g |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 3,53 g |
Sacharidy | 40,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2024 14:20
Proč by se jako nemohly játra solit??? Namočte játra na 2 hodiny do mléka a pak s nima můžete dělat co chcete. Solit, kečupovat, glutamanovat,...
Ja praví můj kámoš šéfkuchař z bratislavského Carltonu - kdo neví vařit, ať nedává recepty. Jenom se bude blamovat.
Ja praví můj kámoš šéfkuchař z bratislavského Carltonu - kdo neví vařit, ať nedává recepty. Jenom se bude blamovat.
13. 12. 2022 03:53
tara23: To já drůbeží játra také běžně solím, ale tentokrát jsem dělal vepřové a jak už jsem psal níže, nemusíme se bát je předem posolit. Játra opravdu neztvrdnou. Jinak, já vajíčka na obalování nikdy nesolím, hlavně z toho důvodu, že zbytek vajíčka pak dostane za odměnu můj pejsek, takže sůl NE.
11. 12. 2022 20:04
kuřecí játra normálně solím, když dělám smažená vepřová solím vajíčko
11. 12. 2022 18:40
Tak jsem si je udělal k obědu a fakt moc dobrý, A jen tak mimochodem, zkusil jsem jeden kousek jater před obalením osolit a ve výsledku, žádný rozdíl. Chutnaly stejně výborně oboje a i ten posolený před obalením vůbec nebyl tvrdý. Takže od nynějška se už nebudu zdráhat játra osolit předem. Přidávám i foto.
19. 3. 2022 10:19
14. 8. 2014 10:51
to že se játra nemají solit předem je jen kec a pověra
i sami kuchaři to říkají a mě taky nikdy při osolení předem játra nezdvrdla.. vždy pěkně měkkoučký
i sami kuchaři to říkají a mě taky nikdy při osolení předem játra nezdvrdla.. vždy pěkně měkkoučký
30. 11. 2013 13:10
savlinka:... ten se má :))))
30. 11. 2013 13:05
dnes je měl manžel k obědu
15. 8. 2013 14:37
Ivana79:
15. 8. 2013 13:16
Pridávam fotku a bod túto úpravu pečienky moc nepoužívam ale občas to príde vhod a je to moooc dobré
15. 5. 2012 15:32
Tak na mě vykouknul tento recept v náhodných. Musím si objednat játra u řezníka, vyzkouším telecí. Už mě honí mlsná víc než měsíc....Vodochodský jednou v TV říkal, že nesolit játra je pověra, ale raději solit nebudu.
7. 5. 2010 09:09
jj, napíši, jen jsem upozornila, že není metr na všechny stejně.
7. 5. 2010 08:25
Pokud máš jahodo pocit, že je tu nějaké nakládané maso vícekrát, tak to autorovi pod recept napiš.
7. 5. 2010 07:14
Když používat vyhledávání, tak pro všechny. Játra jsou tady 4x, ale nakládané masíčko xxxxxxx
7. 5. 2010 00:15
Otíkuať je tu receptík či není, nad Tvé fotografie tu jen tak někdo nenía protože játra také smažíme, má drahá polovička je přímo miluje...5.tý bodík už tam je
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 21 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 4 minutami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 1 hodinou
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 1 hodinou
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 2 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 2 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 2 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 3 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 5 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 5 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vnitřnosti a oblíbené pokrmy z nich. Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky či srdce?
Řízek není jen plátek obalovaného masa. Víte, co vše se dá usmažit v trojobalu?
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Další recepty
Tématické fráze: smažená játra obalovana jatra obalovaná smažená játra vepřová játra obalovaná smažená játra recept smažené játra obalovaná vepřová játra obalované játra játra v trojobalu vepřová játra v trojobalu vepřová játra obalovaný játra vepřové játra vepřová játra recepty vepřová játra recept smazeny jatra smazene jatra recept játra smažená smažená játra v trojobalu smažení jater
Suroviny: játra vepřová, mouka hladká, vejce, strouhanka, pepř mletý, sůl, sádlo vepřové
Smažená vepřová játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgmG
18 názorů