Paneer
Indický sýr - paneer je dobré si připravit den dopředu. Když je odleželý, lépe se krájí a drží tvar. Skvěle se griluje a peče, protože si zachovává pevnou strukturu. Pečením se jeho chuť zvýrazní. V indické kuchyni často nahrazuje maso.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 112 kJ / 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 58,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Paneer je indicky syr, nieco ako nas tvaroh,ale tuhsi na tolko, ze sa da pekne krajat na kocky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2016 09:27
Andrej: Tesim sa, nech sa vam dari
29. 8. 2016 18:09
Panír sa podaril z kozieho mlieka. ďakujem za recept...
1. 5. 2014 20:35
Já používám kyselinu citronovou.Šťáva z citrónů u nás nějak nefunguje Sliju syrovátku a ještě někdy dosolím + bylinky a nechám dokapat v zavěšeném plátýnku...
7. 4. 2014 09:35
Ja som zo zvedavosti pouzila 1 liter trvanliveho krabicoveho mlieka a paneer sa podaril aj z neho. Vyslo mi 125g syra vybornej chuti :) Mozno z normalneho mlieka z automatu toho syra vyjde viac, ale kazdopadne, da sa spravit aj z krabicoveho :)
11. 2. 2014 18:11
Tak kravy maju dost nekvalitne mlieko. Alebo vam ho riedia vodou. Recept funguje dobre s kvalitnym mliekom.
11. 2. 2014 18:09
Tak mám stejnou zkušenost jako pavla. Dělala jsem z 1,5litru mléka z kravína, sráželo se to dle popisu, ale sýra je hrozně malinko- necelých 100g. Po scezení a zjištění, jak je toho málo, jsem dala mléko znovu na sporák a přidala znovu citron a pak i trochu octa s vodou, ale už se nesrazilo nic, takže " odpad" je fakt velký, pokud někdo syrovátku nemusí. Osobně litr taky nezkonzumuji, ještě že máme psy a můžu jim zbytek rozdělit, vylít to do kanálu by mi bylo dost líto.
14. 10. 2013 22:10
Pavla: musíš dát více citronu, dobře funguje citronová štáva z koncentrátu a znovu vrátit na oheň
1. 6. 2013 22:46
Petr Kozel:Z jednoho litru nemůže býr nikdy tříkilová šiška sýra
9. 9. 2012 09:36
Pavla:nevím jak jste postupovali ale nam se osvedcil ocet a mame z litru koziho mleka 3kilovou sisku syra s prichuti paprikase
17. 8. 2012 08:23
Tak já mám tento recept z novin a tam se zase píše, že mléko se má vařit, jak se začne vařit,tak vypnout a přidat šťávu z citronu nebo ocet. Sýr se povedl.
26. 10. 2011 15:59
Tak jsem zkoušela včera udělat, a jsem z toho absolutně nešťastná. Mám mléko od krávy. Takže jsem použila toto mléko. Srazilo se mi jen nepatrné množství, a zbytek ani ťuk, takže jsem sýra měla takovou malou kuličku, asi jako tenisový míček. Čím to? Zbytek mléka jsem musela vylít...
20. 7. 2010 21:26
neskusala som solit, takze neviem odpovedat
20. 7. 2010 13:59
Michsamant, myslíš, že by se mléko dalo v průběhu přípravy osolit, aby pak byl sýr slaný třeba jako balkán?
20. 7. 2010 05:11
ja ho zabalim do alobalu a dam do chladnicky. netreba ziadnu vodu.
19. 7. 2010 18:51
Paneer udelan, jen to srazeni me pozlobilo. Nevim, kde se stala chyba, ale musela jsem pridat i trochu syridla (ocet s vodou), aby se mleko srazilo. Ted lezi v sitku a ceka na obraceni..zitra ho pouziji do ciny :) Jen by me zajimalo, jak ho v lednici uchovat. Ve vode jako tofu nebo jen tak suche?? Bodik cislo 10 je zaslouzeny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 45 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 56 minutami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 1 hodinou
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 3 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 6 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 8 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 10 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: paneer sýr paneer paneer recept domaci syr z mleka a citronu shahi paneer recept paneer recepty domácí balkán z tvarohu panir domácí paneer domácí sýr paneer paneer sýr recept paneer kde koupit syřidlo kde koupit paneer shahi paneer domácí sýr citron paneer výroba výroba paneer mléko citron výroba sýra domaci syr z citronu
Suroviny: mléko, šťáva citronová
Paneer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYD5
26 názorů