Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Potahovací hmota

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 5. 2010 16:47

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 321 kJ / 4 140 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky60,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy900,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hmota je velmi podobná této - http://www.potahovaci-hmota-formix.eu/cukrarska-po...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

27. 7. 2010 16:11

Petro, já potahované dortíky nedělám, tak v tom neporadím, ale pokud Ti to trošku pomůže, tak jukni tady a zeptej se tam pod receptem ;-)http://www.toprecepty.cz/recept/8238-marcipanova-h...

Petra

27. 7. 2010 16:02

Moc děkuju za odpověď, asi to musím promyslet..Asi to sem nepatří, ale našla jsem recept na potah s názvem VARNA, recept je tady: www.mamincinyrecepty.cz/modelovaci-a-potahovaci-hmoty/varna---potahovaci-a-modelovaci-hmota

Myslíte že výsledek bude stejně dobrý, jako u klasického potahu se sušeným mlékem (tady není)
Moc děkuji za odpověď, nevím kde jinde se lépe poradit:-K

aviaris aviaris

26. 7. 2010 13:01

Petra (neregistrovaný/á): hmota chutna vice po cukru nez po tech bonbonech a zda se ze je nadychana. Chut se da prirovnat cukrove poleve na pernicich.

pipre pipre

25. 7. 2010 19:36

Petro, nevím, jak chutná hmota tohoto receptu, já dělala hmotu trochu jinak a ta byla chutná, sladkokyselá. Protože jsi neregistrovaná a nemám možnost odpovědět ti soukromě, posílám ti odkaz i na jinou hmotu tady. http://www.mamincinyrecepty.cz/modelovaci-a-potaho... Bonbony jsou většinou dvoubarevné a pokud chceš jen jednu barvu, stačí koupit dvojitou dávku druhou barevnou část z bonbonů odstřihnout:-)

Petra

25. 7. 2010 19:23

Chtěla jsem se zeptat,kdo jste už dort s tímto potahem dělali, jak to chutná?? Chci udělat synovi dort s potahem, ale jsem začátečník, a tyto bombóny mi moc nechutnají, ale třeba to po zpracování chutná úpně jinak;-) Děkuji za odpověď!! Petra

piskaa

9. 6. 2010 15:03

aviaris: moc diky, ty stranky jsou super..urcite to vyzkousim a dam vedet, jak to dopadlo:)))díky moc:yes::-K

aviaris aviaris

8. 6. 2010 08:17

piskaa: hmotu vyvalis jako testo na pocukrovanem vale a pak preneses na dort. Prenasej to s valeckem, je to jednoduzsi. Koukni na ten odkaz, je to tam ukazane v obrazcich - ale popsane v anglictine http://www.wilton.com/decorating/fondant/rolled-fo...

piskaa

7. 6. 2010 18:46

vypada to zajimave, planujeme na patek dort, tak tuto hmotu zkusim..takze na dort se to po vychladnuti vyválí válečkem??díky;-)

mneneznas

27. 5. 2010 07:39

+ 11 :-O :-)):yes::yes:

misza misza

26. 5. 2010 14:04

Svěle napsané:yes: Ukládám;-) +10:yes:

aviaris aviaris

26. 5. 2010 11:11

pipre - krasne ruzicky :yes:

aviaris aviaris

26. 5. 2010 11:11

srettka: s timhle bohuzel moc nepomuzu. Ja jsem v zahranici a tady se daji koupit bile namichane s ruzovyma, takze ja jen vyberu ty ruzove a pouziju bile. Ale jde to udelat z jakekoliv barvy. Koukam, ze uz je tu par prispevku jak si s tim poradit. Treba rada od zizaly - cervene co jsou po umyti bile, ci pipre - vystrihat co se nehodi ;-)

aviaris aviaris

26. 5. 2010 11:04

Jana Remkova: je to jak na potahovani dortu, tak na modelovani (ale pokud to nechas vysusit na vzduchu tak je to jak ztuha cukrova poleva, takze docela tvrde - ale pokud to mas na ozdobu dortu a nachas v lednici tak to pry neztvrdne - nezkousela jsem, jen jsem slysela.) Muzes hmotu vyvalet a vykrajovat na pernicky, misto malovani, ci jakekoliv susenky, anebo si udelat kyticky a uchovat a pouzit na zdobeni nekdy priste - neco jako maji v obchodech uz udelane.:-K

aviaris aviaris

26. 5. 2010 11:00

pro neregistrovaneho uzivatele formix - primo z jejich stranky slozeni potahovaci hmoty - Složeni formixu:cukor,rostlinný tuk,pitná voda,škrob,aroma,glicerin E-422

Jak vidis i tady je rostlinny tuk ;-)

Paprika Paprika

25. 5. 2010 22:37

Podobnou hmotu jsem dělala z modro-bílých bonbonů z LIDLu - šmoulů, hmota byla krásně světle modrá a nemusela se už dobarvovat. Asi jsem ale dala moc cukru a byla dost tuhá. Příště zkusím ten fígl s mastnýma rukama. :yes::yes: +;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fondan potahovaci modelovací hmota fondan potahovaci modelovací hmota recept domácí potahovací hmota na dorty cukrová hmota marschmelou marschmallow fondán recept na potahovou hmotu cukrová hmota k2 výroba potahovací hmoty na dort cukrová hmota recept potahovací hmota na dorty z bonbonů domácí výroba potahovací hmoty na dorty výroba fondánové hmoty potahovací fondánová hmota na dorty bila potahovaci hmota na dorty hmota z marschmelou marshmallow hmota cukrová hmota na dort domácí potahovací hmota na dort hmota z marshmallow bonbonů

Suroviny: marshmallow bonbóny, voda, cukr moučkový, tuk rostlinný

TopRecepty.cz

Potahovací hmota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQnE