Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 9. 2023 13:21
Omlouvám se za zřejmě hloupý dotaz, ale mohu se zeptat vás, které jste povidla dělaly z mražených švestek - čekáte než rozmrznou nebo to děláte rovnou ze zamražených? A upravujete pak nějak suroviny? Moc děkuji! Recept se mi moc líbí a ještě, když vidím ta kladná hodnocení, tak bych to chtěla vyzkoušet, avšak švestky jsou už na mrazáku..
25. 8. 2023 19:21
Luxusní !!!
9. 8. 2023 22:20
Vypadá to jednoduše, určitě vyzkouším
9. 8. 2023 11:31
Jsou chuťově výborné, akorát místo rumu jsem dala ořechovku, snad to nebude vadit.
25. 9. 2022 15:17
Dokonalý recept!
21. 9. 2022 07:43
Výborné už jinak povidla nedělám.
20. 9. 2022 17:49
srettka: Opakovaná spokojenost mě Sretti velmi těší
20. 9. 2022 13:00
Takže musím opět přidat několikátou recenzi, protože se k tomuto receptu každý rok vracím a stále velká spokojenost. Pro mě tato povidla jsou vynikající a nesrovnatelné s hutnou hmotou z obchodu. A rozhodně mi to nepřipomíná švestkovou marmeládu, jak bylo níže řečeno, protože tu já si doma dělám a je to úplně něco jiného.
Každopádně zase a znova vřele doporučuji
Každopádně zase a znova vřele doporučuji
23. 10. 2021 22:53
rimanka: Souhlasím s odpovědí výše
23. 10. 2021 21:46
rimanka: kdyz se dodrzi postup, neprskaji ????
Jsou top ????????
Jsou top ????????
13. 9. 2021 16:04
Můžu se zeptat, zda povidla v troubě neprskají?
10. 9. 2021 17:26
Tak právě jsem dodělala tato úžasná a skoro bezpracná povidla.
Dělala jsem ze tří kil,asi ještě přidělám.
V neděli vyzkouším jablečná.:-
Dělala jsem ze tří kil,asi ještě přidělám.
V neděli vyzkouším jablečná.:-
10. 9. 2021 15:57
Uz jsem lenivy . Hodim to do pekarnicky z lidlu za tusim 1300 a za hodinu na programu marmelada hotovo .
7. 9. 2021 15:27
Právě jsem to vyzkoušela a povidla jsou prakticky za hodinu hotová...a jsou dobrá!!!Jen mě hodně zhoustly takže pořádně drží tvar
3. 9. 2021 09:26
Dělávali jsme už před mnoha lety povidla v hrnci s octem a bez míchání. Je to jednoduché, není to pracné, dělá se to samo. Teď už nemáme žádnou švestku, ani višeň či hrušku, takže povidla nevaříme.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 9 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 22 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 6 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 10 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 11 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 13 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 13 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 15 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 16 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 16 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Znáte Havelské posvícení? Sestavte si s námi v říjnu sváteční posvícenské menu od snídaně až po večeři
Desatero rad na téma švestky: Připravíte z nich výtečná povidla, skvělý kynutý koláč nebo chutný kompot
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů