Guláš - nejlepší!
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která musí být orestovaná pěkně dohněda.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 11 525 kJ / 2 755 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 244,26 g |
Tuky | 161,57 g |
Vláknina | 21,28 g |
Cholesterol | 596 mg |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 75,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Musím napsat, že tenhle guláš dělám ve fritovacím hrnci, který lze použít jak na smažení, tak po slití oleje i jako teflonová pečící pánev. Maminky chtěly, ať recept napíšu a myslím, že když ho uděláte normálně v hrnci na plotně, tak to bude stejná dobrůtka. My se po něm můžeme užrat!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2015 20:00
5. 9. 2014 19:45
20. 2. 2014 17:04
28. 1. 2014 13:13
5. 12. 2013 15:34
9. 11. 2013 01:47
A když podruhé v životě uvaříte podle Simon: jak píše níže, tak to si teprve pochutnáte
Nevím, jak se guláš vaří ve friťáku, ale podle množství vývaru (1l masového vývaru na 1kg masa) to vypadá že spíše než eletriku žere vodu a tento "Guláš-nejlepší!!!" je patrně guláš podle maďarských zvyklostí "gulyásleves" či spíše gulášovka...
8. 11. 2013 12:08
22. 10. 2013 11:49
Ak robím guláš napríklad maďarský, tak si dám záležať na základe (cibuľa a dlhé restovanie do hneda) nebudm musieť potom nezmyselne zahusťovať MÚKOU a ničiť chuť mäsa perverznými koreniacimi zmesi z marketu
22. 10. 2013 11:13
8. 10. 2013 09:58
5. 10. 2013 13:19
21. 6. 2013 23:42
27. 4. 2013 09:12
10. 4. 2013 17:17
nezahustoval jsem, kdyz date dost cibule, je husty sam od sebe,
jinak vyborny =) dobry šmak
23. 11. 2012 13:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 7 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 8 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 18 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 24 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 52 minutami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 52 minutami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 1 hodinou
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 2 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 3 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 3 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: guláš guláš recept nejlepší hovězí guláš recept guláš nejlepší vepřový guláš nejlepší hovězí guláš recept recept na gulas recepty guláš veprovy gulas nejlepší vepřový guláš recept recept na nejlepší hovězí guláš nejlepší maso na guláš vepřový guláš recept gulase jak správně uvařit hovězí guláš guláš v remosce recepty na gulaš guláš z tlačenky nejlepší recepty hovězí guláš jak správně uvařit guláš
Suroviny: maso hovězí, sádlo vepřové, česnek, cibule, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar masový, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, sádlo, mouka hladká
Guláš - nejlepší!
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EMk
77 názorů