Guláš - nejlepší!
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která musí být orestovaná pěkně dohněda.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 11 525 kJ / 2 755 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 244,26 g |
Tuky | 161,57 g |
Vláknina | 21,28 g |
Cholesterol | 596 mg |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 75,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Musím napsat, že tenhle guláš dělám ve fritovacím hrnci, který lze použít jak na smažení, tak po slití oleje i jako teflonová pečící pánev. Maminky chtěly, ať recept napíšu a myslím, že když ho uděláte normálně v hrnci na plotně, tak to bude stejná dobrůtka. My se po něm můžeme užrat!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 10. 2011 18:50
13. 1. 2011 19:53
13. 1. 2011 19:33
13. 1. 2011 19:14
Omlouvam se Jitce že jsme zatáhli její guláš do tohoto rozhovoru, jen jsem chtěl pochválit. A nabízel jsem vylepšení, ne pro každého. sám dělam guláš úplně jinak a stalo se mi že mi jeden zoufalec nabídl 1000 euro za recept.
13. 1. 2011 16:59
13. 1. 2011 16:53
13. 1. 2011 16:38
13. 1. 2011 15:25
13. 1. 2011 15:15
13. 1. 2011 15:06
11. 1. 2011 18:57
11. 1. 2011 18:16
Když se guláš vaří ve Vídni je postup zhruba tento :cibule orestovat dohněda,přidat maso a opéct,paprika zasmahnout,zastříknout octem,protlak a pokračovat dál
Na 1 kg masa polévková lžíce vinného octa.
Jedná se o klasický Wiener Saftgulasch. Dobrou chuť
11. 1. 2011 17:44
11. 1. 2011 17:34
11. 1. 2011 17:32
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 16 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 3 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 8 minutami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 1 hodinou
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 3 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 3 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 4 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 4 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 13 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jste milovníci nadýchaného českého pokladu? Ale co k němu stále vymýšlet? Představujeme oblíbené recepty s houskovým knedlíkem
Jak a s čím podávat guláš? Poradíme 5 nejoblíbenějších příloh. Kterou si vyberete?
Jak dlouho se připravuje zásmažka? Záleží, jestli připravujeme světlou nebo tmavou
Další recepty
Tématické fráze: guláš guláš recept nejlepší hovězí guláš recept guláš nejlepší vepřový guláš nejlepší hovězí guláš recept recept na gulas recepty guláš veprovy gulas nejlepší vepřový guláš recept recept na nejlepší hovězí guláš nejlepší maso na guláš vepřový guláš recept gulase jak správně uvařit hovězí guláš guláš v remosce recepty na gulaš guláš z tlačenky nejlepší recepty hovězí guláš jak správně uvařit guláš
Suroviny: maso hovězí, sádlo vepřové, česnek, cibule, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar masový, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, sádlo, mouka hladká
Guláš - nejlepší!
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EMk
79 názorů