Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Pařížský dort je ozdobou cukráren už mnoho desetiletí a kdo ho nikdy neochutnal, neví, co je pařížský krém s nadýchaným korpusem a jemnou polevou za úžasné spojení. Vyzkoušejte jej doma a překvapte tak rodinu i blízké.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 14 880 kJ / 3 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,06 g |
Tuky | 181,44 g |
Vláknina | 34,29 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 410,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém je vyšlehaný, když drží hezky tvar, bude to opravdu hutný krém. Korpus pečeme den předem.
Dort jsem pekla pro přítele kamarádky a ta chtěla tvar srdíčko, proto přikládám fotky dortu ve tvaru srdce (musela jsem si upravit množství ingrediencí o 1/3 nahoru). Tady jsem ale uvedla množství surovin dle původního receptu, t.j. do kulaté formy o průměru 22 cm.
Pozor, korpus je velmi křehký a nadýchaný.
Tento recept mi poslala kamarádka. Ta se inspirovala na:
www.urybicky.cz/2010/05/pravy-parizsky-dort-podle-zdenky-s-krajeci-polevou/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2011 20:01
DĚKUJI
19. 2. 2011 17:34
+22
22. 1. 2011 21:54
Děkuji za vynikající recept. úplná paráda. prostě nej nej.
17. 12. 2010 14:33
Super, super, super. Jednoduchý recept, skvělý výsledek. Já ještě zdobím čokotransferem a vypadá to báječně. Z uvedeného receptu je poměrně malý korpus. Dala jsem do kulaté formy s průměrem 17 cm a bylo to tak akorát. Na klasickou formu s průměrem 22 cm bych tedy udělala o polovinu více těsta.
6. 12. 2010 14:14
žena bude mít narozeniny, tak se nechám inspirovat Vaším luxusním receptem.
20. 11. 2010 18:05
MARUNDA, DĚKUJI, JSEM RÁDA, ŽE SE RECEPT LÍBÍ. HEZKÉ FOTKY
19. 11. 2010 23:31
tak Marti, zkusila jsem dnes na dort krájecí polevu a musím říct SSSSSSSSUUUUUUUPPPPPPPPRRRRRRRR. Moc Ti za ni děkuju. Ještě to teda s ní neumím, ale je lepší, než tu co jsme používala do teď. Pošlu fotu, jestli neva. Je pečený na zakázku.
24. 10. 2010 11:26
Jana73, jsem ráda, že se recept líbí a že se dortík povedl
23. 10. 2010 21:58
Marti, tak jsem dort vyzkoušela přesně podle receptu a musím říct, že je výbornej. Je to trochu kalorická bomba, ale jednou za čas. Poleva se opravdu nelámala a už ji mám přepsanou do svého sešitu, protože tu jsem určitě nedělala naposledy. Děkuji a přidávám bod
19. 10. 2010 21:51
I mě zaujala krájecí čokoláda. Při nejbližší příležitosti ji vyzkouším. Pařížskou šlehačku dělám ze 33% šlehačky a Ledových kaštanů. Martino, posílám +15.
19. 10. 2010 16:41
hella, máš pravdu tento drtík je opravdu kalorická bomba a asi jsem to tam špatně napsala pařížský krém x pařížská šlehačka. Na pařížský krém mám recept:
KRÉM PAŘÍŽSKÝ:
3 dkg másla
3 dkg hl. mouky
2 dcl mléka
10 dkg másla
10 dkg cukr moučka
4 dkg kakaa (rozpuštěná čokoláda)
1 žloutek
bibinka, moc děkuji
KRÉM PAŘÍŽSKÝ:
3 dkg másla
3 dkg hl. mouky
2 dcl mléka
10 dkg másla
10 dkg cukr moučka
4 dkg kakaa (rozpuštěná čokoláda)
1 žloutek
bibinka, moc děkuji
19. 10. 2010 16:17
Vybušná, máš pravdu. Tohle není pařížský krém, ale pařížská šlehačka. Oni si to lidi dost pletou nebo ani nevědí, že je mezi tím nějaký rozdíl. Jinak i Pažížská šlehačka se prodává právě v takovém, ale hnědém v kelímku a je taky 40 %. Já si jí taky dělám doma, ale víc mi chutná z Ledových kaštanů s přidáním kakaa, tohle je na mě bez cukru dost hořké. Tohle je tedy kalorická bomba, půl kila čokolády + dalšího téměř půl kila tuku na tak malý dort! Ale tu polevu zkusím, vždycky v kuchařkách psali, když rozehříváte čokoládu, dejte pozor, aby se vám do toho nedostala voda. Buď byly za mého mládí jiné čokolády, nebo věda pokročila
19. 10. 2010 15:57
+1
19. 10. 2010 15:22
tak to je ukrutně čokoládový dort
p.s. to se mi hodí, za měsíc má moje starší narozky a chce něco čoko...má to mít
p.s. to se mi hodí, za měsíc má moje starší narozky a chce něco čoko...má to mít
19. 10. 2010 14:45
Meyo.z, krásnej dortík, jsi moc šikovná. 40% šlehačku jsem viděla i jednou koupila v Lídlu a v Hypernově-nyní Albert, má červený kelímek, je krásně hustá a dobrááááá, taková spravedlivá šlehačka Dávám ti 10.bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 7 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 20 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 1 minutou
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Afrika řezy
viki85 uvařil před 1 hodinou
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 1 hodinou
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 1 hodinou
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 2 hodinami
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 2 hodinami
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Hezky ozdobit dort mohou i začátečníci. Podle našich praktických tipů a triků to zvládne každý
Retro dezert: Upečte si pařížské rohlíčky jako z cukrárny! Dokonalá kombinace krému a křupavého těsta vás nadchne!
Další recepty
Tématické fráze: pařížský dort pařížský dort recept pařížský dort jednoduchý recept pařížský krém do dortu recept pařížský dort recept na pařížský dort pařižský krém na dort korpus na pařížský dort paříšský dort dort pařížský recept na pařížský dort video pařížský dort video poleva na pařížský dort krájecí čokoládová poleva paříský dort pravy parížsky krém poleva z čokolády krájecí krájecí čokoláda poleva na dort recepty pařížský dort
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej slunečnicový, sůl, kakao holandské, mouka polohrubá, prášek do pečiva, máslo, mouka hrubá, smetana 40%, šlehačka, čokoláda na vaření, čokoláda na vaření, voda, máslo, šlehačka
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOAY
41 názorů