Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Pařížský dort je ozdobou cukráren už mnoho desetiletí a kdo ho nikdy neochutnal, neví, co je pařížský krém s nadýchaným korpusem a jemnou polevou za úžasné spojení. Vyzkoušejte jej doma a překvapte tak rodinu i blízké.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 14 880 kJ / 3 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,06 g |
Tuky | 181,44 g |
Vláknina | 34,29 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 410,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém je vyšlehaný, když drží hezky tvar, bude to opravdu hutný krém. Korpus pečeme den předem.
Dort jsem pekla pro přítele kamarádky a ta chtěla tvar srdíčko, proto přikládám fotky dortu ve tvaru srdce (musela jsem si upravit množství ingrediencí o 1/3 nahoru). Tady jsem ale uvedla množství surovin dle původního receptu, t.j. do kulaté formy o průměru 22 cm.
Pozor, korpus je velmi křehký a nadýchaný.
Tento recept mi poslala kamarádka. Ta se inspirovala na:
www.urybicky.cz/2010/05/pravy-parizsky-dort-podle-zdenky-s-krajeci-polevou/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 10. 2010 13:50
Dík za tú krájaciu polevumusím vyskúšať,skoro vždy sa mi poleva láme
19. 10. 2010 13:44
Ahoj všem, na tento krém běžně používám šlehačku 30% a bez jakýchkoli problémů se vyšlehá a je tuhý.
19. 10. 2010 12:47
Pařížák,nedostižný dortík.
19. 10. 2010 12:29
hm, hodně mě zaujala ta krájecí poleva. Na dortě je krásně lesklá a žádný stopy po rozetření. Supr. Určitě zkusím na nějaký dort. Moc díky a dávám boda
19. 10. 2010 09:44
Jj, v Albertu tu šlehačku mají, ale u nás ji objednávají jen to nejmenší možné množství, takže je ještě týž den pryč.
Pařížáky miluju odmala, ale myslím, že bycjh taky použila s nižším %tuku a máslo. Ty moc tučné mi připadají až moc hutné a když jsem jedla od cukrářky, která to měla nadýchané, tak mi potvrdila, že je lepší s nižším obsahem, ale méně vydrží, tak si vyberte
Pařížáky miluju odmala, ale myslím, že bycjh taky použila s nižším %tuku a máslo. Ty moc tučné mi připadají až moc hutné a když jsem jedla od cukrářky, která to měla nadýchané, tak mi potvrdila, že je lepší s nižším obsahem, ale méně vydrží, tak si vyberte
19. 10. 2010 09:37
AniCiz, já myslela, že jen u nás nic není, ale tahle šlehačka je v Albertu. Je to někdy fakt k vytočení, co? Myslím, že by nevadila ani méně procentní..
19. 10. 2010 09:37
VŠEM MOC DĚKUJI A DO FOTEK JSEM PŘADALA ŠLEHAČKU 40%, KTEROU JSEM POUŽILA. JE BĚŽNĚ K DOSTÁNÍ V SUPERMARKETECH A SEŽENETE I V MENŠÍCH OBCHODECH (HRUŠKA, KORUNA....)
19. 10. 2010 09:35
Martino, máš to moc hezky popsané, to se mi moc líbí. Já dělám tu čokoládu hodně podobně, jen do ní nepřidávám vodu, ale na jednu čokoládu asi 3 lžíce mléka a nakonec dám malý kousek 100% tuku. Taky se to dobře krájí. Je to vlastně čokoláda, kterou mne naučila Jana (pipre) a dělám ji dodnes. Tobě za krásně rozepsaný recept právem patří plus.
19. 10. 2010 09:27
v nemecku dokonca nedostanem ani 33 percentu.
btw..pokial viem, tak parizsky krem sa vyslahava s maslom.
http://www.toprecepty.cz/recept/9247-parizsky-krem...
btw..pokial viem, tak parizsky krem sa vyslahava s maslom.
http://www.toprecepty.cz/recept/9247-parizsky-krem...
19. 10. 2010 09:22
Krásný, ale takovou šlehačku u nás také neseženu
19. 10. 2010 09:12
krásný,ale tu 40% šlehačku jsem neviděla v obchodech
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 6 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 20 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 26 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 33 minutami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 46 minutami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 59 minutami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 1 hodinou
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 1 hodinou
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 2 hodinami
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 2 hodinami
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 3 hodinami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Hezky ozdobit dort mohou i začátečníci. Podle našich praktických tipů a triků to zvládne každý
Retro dezert: Upečte si pařížské rohlíčky jako z cukrárny! Dokonalá kombinace krému a křupavého těsta vás nadchne!
Další recepty
Tématické fráze: pařížský dort pařížský dort recept pařížský dort jednoduchý recept pařížský krém do dortu recept pařížský dort recept na pařížský dort pařižský krém na dort korpus na pařížský dort paříšský dort dort pařížský recept na pařížský dort video pařížský dort video poleva na pařížský dort krájecí čokoládová poleva paříský dort pravy parížsky krém poleva z čokolády krájecí krájecí čokoláda poleva na dort recepty pařížský dort
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej slunečnicový, sůl, kakao holandské, mouka polohrubá, prášek do pečiva, máslo, mouka hrubá, smetana 40%, šlehačka, čokoláda na vaření, čokoláda na vaření, voda, máslo, šlehačka
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOAY
41 názorů