Rybí polévka
Vánoce jsou za rohem a vy jste milovníci pochoutek z ryb? Tak to nemůže tato polévka chybět na vašem stole. Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky vykouzlí vánoční atmosféru všude.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 853 kJ / 204 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,58 g |
Tuky | 1,89 g |
Vláknina | 29,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 542 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 23,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Důležité a zásadní: na vnitřnostech nesmí zůstat žádné rybí sádlo, do polévky se nesmí dát žádná kůže ani vnitřní rybí tuk. To jsou právě ty suroviny, které dávají někomu to nepříjemné rybí aróma. Stejně je třeba odstranit sádlo z řízků v břišní části, které také řízkům dává silnější aroma, až pocit zápachu bahna, ale je to pouze pocit a silná rybí vůně, kterou má naopak někdo rád.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2019 03:05
14. 12. 2019 23:19
14. 12. 2019 23:14
Svatá pravda
Nejjednodušší způsob jak odstranit vnitřní sádlo je, hodit vnitřnosti do studené vody a vše co vyplave na hladinu VYHODIT
No, ale podle tohoto receptu bych nevařil ani omylem
14. 12. 2019 22:43
5. 1. 2011 09:07
3. 1. 2011 11:38
3. 1. 2011 11:28
3. 1. 2011 11:06
3. 1. 2011 10:42
22. 10. 2010 10:38
22. 10. 2010 09:21
22. 10. 2010 08:36
No, masoxy bych tam nedávala určitě. Myslím, že pro toho, kdo nemá rád rybí chuť, je lépe uvařit něco jiného (třeba hrachovku a svíčkovou), než takhle kazit rybu
22. 10. 2010 08:30
Světlanko a Simonko. Mám moc rád máslo a polévky s jíškou z něho, ale do rybí polévky mi nějak chuťově nezapadlo a jeho velmi dobrá chuť nám převážila ostatní, tak jsme přešli na sádlo, které taky máme rádi a používáme dost. Musím přiznat, že nepoužívám olivový olej na vaření(i když slidím asi kritiku), ale pouze do salátů. HOLT TO JE ZVYK.
21. 10. 2010 22:09
21. 10. 2010 14:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 20 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
sikorovaadel uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
Petra.kaw uvařila před 7 hodinami
Tvarohový dezert do skla
Jamca uvařila před 8 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
lambadario uvařila před 9 hodinami
Ředkvičkový salát s majonézou
busy_dad uvařil před 10 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Kikahad uvařila před 10 hodinami
Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách)
MICHAL23 uvařil před 10 hodinami
Bábovka tvarohová
laura_s uvařila před 12 hodinami
Kuřecí mléčná polévka s trhaným masem
MirkaP uvařila před 13 hodinami
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
MirkaP uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na vánoční rybí polévku potřebujeme hlavu a vnitřnosti z kapra. Poradíme začátečníkům, jak tuto výbornou polévku uvařit
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Jak uvařit rybí hlavu. Výsledkem bude chutná a voňavá rybí polévka
Další recepty
Tématické fráze: rybi polevka rybí polévka recept recept na rybi polevku ryby polevka rybi polevka ze pstruha recept rybí polévka rybí polévky rybí polévka z pstruha polevka ze pstruha rybí polívka jak se vaří rybí polévka domácí rybí polévka rybí polévka top recepty polévka rýbí příprava rybí polévky rybi lička rybí polévka s jikrami rybí rybí vnitřnosti jak se dělá rybí polévka
Suroviny: vnitřnosti rybí, hlava kapří, ryba, mrkev, celer, petržel, pórek, cibule, sůl, pepř mletý, sádlo, mouka hladká, rohlík, sádlo, olej
Rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1Az
24 názorů