Citrónové rizoto podle Nigelly
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Energie | 6 771 kJ / 1 618 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,11 g |
Tuky | 56,28 g |
Vláknina | 6,37 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 248,69 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: "Vaření s Nigellou" (britská žurnalistka a rozhlasová hlasatelka Nigella Lawson se proslavila právě tímto gastronomickým seriálem. Začínala jako sloupařka hodnotící restaurace v časopisech a po úspěšném seriálu Vaření s Nigellou“, který se natáčel v jejím domě, vydala již několik kuchařek, za které dostala řadu cen a ocenění).
Její recept Citrónové rizoto krásně voní po citrónu a rozmarýnu, ale nemusíte se bát množství použité citr.šťávy, protože smetana s parmazánem báječně vyrovná tuto kyselost.
Na správné rizoto doporučuji použít krátkozrnou rýži Arborio (viz komentář Kamily z 5.2.2011), nebo rýži Carnaroli(viz komentář Chocolate 20.3.2011)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2011 18:01
Krásná fotka, ale Basmati není rýže na rizoto, to je dlouhozrnná rýže vhodná pro pokrmy indické kuchyně.
11. 2. 2011 21:56
Moc se mi líbí, jak píšeš "servírovala", cítím, že vaříš ráda a to je dobře
11. 2. 2011 20:18
6. 2. 2011 16:37
6. 2. 2011 16:28
6. 2. 2011 15:31
6. 2. 2011 14:02
6. 2. 2011 13:43
6. 2. 2011 13:22
6. 2. 2011 12:51
6. 2. 2011 08:54
6. 2. 2011 00:29
Recept dávám k inspiraci, ale nejsem žádný profík.
Ráda se poučím, kuknu se po té, co píšeš, snad se zadaří. Díky
6. 2. 2011 00:17
5. 2. 2011 23:39
5. 2. 2011 23:28
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 9 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Klobásy
Přidáno před 20 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 21 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 11 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 11 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 12 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 12 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 12 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 14 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 14 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 15 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 15 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lemon posset: Připravte si lahodný citrónový krém z pouhých čtyř ingrediencí
Citronový krém Lemon curd má příjemnou chuť a není moc tučný. Je úžasný na palačinky i na slepování lineckého cukroví
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: citronove rizoto s nigellou v kuchyni recepty vaření s nigellou recepty vaření s nigellou s nigellou v kuchyni nigella a její kuchyně citronove risoto indické rizoto nigella a její kuchyně recepty citronové rizoto recept luxusní rizoto s nigellou ve kuchyni recepty citronová rýže rizoto arborio citronove ryzoto rizoto rozmaryn s nigelou v kuchyni s nigellou ve kuchyni recepty s nigellou ve vánoční kuchyni nigella lawson rizoto
Suroviny: rýže, vývar zeleninový, cibule šalotka, celer strouhaný, máslo, olej olivový, kůra citronová, rozmarýn, šťáva citronová, žloutek, šlehačka, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř
Citrónové rizoto podle Nigelly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ymVR
16 názorů