Větry matky představené
Nenechte se zmást názvem, jedná se prý o francouzskou specialitu! Jemné kousky bez kynutí, obalené ve slaďoučkém cukru. K dokonalému tvaru, který bude lahodit nejen oku je potřeba pečlivé smažení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 766 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,27 g |
Tuky | 49,42 g |
Vláknina | 2,25 g |
Cholesterol | 620 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 86,47 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám z časopisu Knihovnička receptů a zalíbil se mi, tak jsem ho zkusila a je opravdu moc dobrý.
Pro vysvětlení názvu tohoto pečiva dokládám pravděpodobný původ tohoto názvu. Kdysi prý tyto velejemné koblížky smažily obyvatelky kláštera ve francouzském Baume-les-Darmes. Byl to jejich recept a pečivo bylo ve městě velice oblíbené. Až jednou potkaly plukovníka z místní posádky, který chtěl vědět název této dobroty. Sestry ale žádný neměly a byly jím tak vyvedené z míry, že si jejich představená překvapením "upšoukla". A název byl hotov.
Jo a na konec bych chtěla dodat, že je lepší hned dělat ze 2 dávek, až ochutnáte, sami poznáte proč.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2020 11:01
12. 12. 2016 22:09
12. 12. 2016 22:06
11. 12. 2016 20:21
31. 10. 2016 20:09
6. 12. 2012 20:39
6. 12. 2012 20:07
Bodovala jsem už před rokem, dnes jsem jen fotila
27. 3. 2012 13:58
4. 2. 2012 21:43
4. 2. 2012 19:56
25. 1. 2012 16:50
25. 1. 2012 15:49
22. 1. 2012 18:40
Děkuji za odpověď.
27. 11. 2011 18:43
13. 11. 2011 17:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 17 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Noe_tvori uvařila před 3 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 5 hodinami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 6 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 7 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 7 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 8 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Výborná bábovka se zakysanou smetanou: Krásně vláčný a neuvěřitelně nadýchaný hrníčkový moučník zvládne i začátečník
Jan Punčochář prozradil fígl, jak na skvělé řízky: Trik spočívá ve správném obalení i smažení, říká šéfkuchař
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Další recepty
Tématické fráze: strava pro kojící matky recepty strava pro kojící matky - recepty recepty pro kojící recepty pro kojici matky on line vaření pro kojící matky větry větry recept moučníky pro kojící matky větry z odpalovaného těsta moučník pro kojící matky pšouky recept co na větry dobroty pro kojici matky recept pro kojicí časopis knihovnička recepty buchta pro kojící matky kolac pro kojici matky recepty matky a dcery strava kojící matky recepty recept větry
Suroviny: voda, cukr písek, sůl, máslo, mouka hladká, vejce, rum
Větry matky představené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M5W5
58 názorů