Kuřecí pohlazení v zakysance
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 061 kJ / 1 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,94 g |
Tuky | 109,20 g |
Vláknina | 23,18 g |
Cholesterol | 167 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 42,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem našla ve starém časopise pro pamětníky:-) “Sedmička pionýrů“ pod názvem Smetanové kuře a v surovinách byly uvedeny kuř. prsa. Rcp jsem si trochu upravila. Vína tam bylo uvedeno jen 50 ml a žampionů 350 g tence nakrájených. Já jsem měla zbytek, tak jsem dala všechny a ve větších kusech a závěr byl moc príma. Jen se mi při focení rozbil fotoaparát, tak výsledná fotka je mobilem a jídlo vypadá trošku nevalně, ale věřím, že čtenáři prominou:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2011 10:22
dělám velmi podobně
AntoníneZ - také se mi to stalo - ono je potřeba tu zakysanku nedávat studenou - pak má opravdu tendenci jakoby se srazit (já odeberu část horké omáčky a do té tu zakysanku zamíchám a po rozmíchání vliji do omáčky a už se mi nikdy nesrazila)
8. 12. 2011 23:37
AntonínZ-zakysanku dávám i do svíčkové i jiných omáček,provařuji 10-15minut a ještě nikdy se mi nic nerozděliloTato omáčka je bez mouky,tak těch 5minut provaření stačilo.Věřím,kdyby tento recept byl závadný,že by ho v tehdejší době"funkcionáři" vůbec nepustili do stranického tiskuA já osobně přidávám do receptů pouze chutné a podařené jídla
8. 12. 2011 23:01
Jak jste přišel na to, že v zakysané smetaně, se něco rozdělí na tvaroh a syrovátku
8. 12. 2011 22:50
ale na té fotce to nevypadá, že je z toho tvaroh
8. 12. 2011 22:42
8. 12. 2011 22:23
8. 12. 2011 21:46
8. 12. 2011 21:43
8. 12. 2011 19:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 3 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Maková náplň
ZdeLena uvařila před 2 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
AndreaAbb uvařila před 5 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Rudischova uvařil před 40 minutami
Vepřové na rajčatech s rýží
Petra Dvor. uvařila před 56 minutami
Domácí Bounty
Petra Dvor. uvařil před 1 hodinou
Kefírová buchta - rychlovka
vladkalejskova uvařil před 1 hodinou
Plněné papriky s omáčkou
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Výborný guláš z hlívy
helusa27 uvařila před 1 hodinou
České buchty
majka-24 uvařila před 1 hodinou
Zelný salát s mrkví a koprem
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: zdravé kureci ctvrtky kureci prsa v zakysance kuřecí na zakysance kuřecí křidélka v zakysance kureci rizky v zakysance kuřeci řízek v zakysance kuřecí prsa pečená v syrovátce kureci ctvrky v zakysane smetane kuřecí kuřecí v tvarohu kureci zbytky varene kůže kuřecí mouka provaření
Suroviny: kuře čtvrtky, víno bílé, žampióny, cibule, česnek, olej olivový, smetana zakysaná, parmazán, sůl, pepř
Kuřecí pohlazení v zakysance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMqD
9 názorů