Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a málokterý štědrovečerní stůl se obejde bez cukroví. Stálicí je kromě vanilkových rohlíčků i křehké linecké. Připravte si dobrou marmeládu, oprašte formičky a pusťte se do toho. Mimochodem, víte, že českému lineckému vlastně chybí mleté oříšky?

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

27. 8. 2008 12:58

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 893 kJ / 3 082 kcal
Bílkoviny42,35 g
Tuky185,36 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy306,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

auto

10. 12. 2012 15:58

:-pten recept je moc dobrej :-O;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 12. 2012 15:53

Erika:Ksakru,má to ale někdo štístko!:-//

Minecraft

10. 12. 2012 15:52

smrdí vám recept ten trik znám;-(

Zuzka

7. 12. 2012 11:36

Ajinka2:k S Vaším názorem plně souhlasím, vařit umím a myslím si, že dobře:-p můj manžel je ve vaření stejně dobrý:) Do domácích knedlíků bych ho asi nedonutila:-D zato jeho připravená ryba je hotová delikatesa.Navíc v době vánoc , já peču cukroví můj muž už 15 let připravuje celou štědrovečerní večeři a spokojeni jsme oba:-))

hunala

6. 12. 2012 16:14

a co mlíko???
:-?

hunala

6. 12. 2012 16:13

aco mlíko???
:-?

Erika

6. 12. 2012 15:36

Ježiš to je milé když si tady chlap napíše o radu když se chystá píct, člověk by řekl, že je tutově teplej;-)Ale i já mám takový poklad doma a slečnu co je tady chudáky ponižila takovým ubohým komentářem lituju, asi tohle nezažila a může si za to sama. Pečení vánočního cukroví s partnerem po boku který zapne koledy, nelije vínečko a pomáhá vykrajovat:-KJe neocenitelná:-*

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

3. 12. 2012 14:33

nechápu co má za význam se tady vůbec dohadovat, všude je tolik chlapů co si ani párek neohřejou, a další hromada chlapů, co se vyrovnají předním kuchařům.......pak je tu spousta ženských, co možná něco uvaří,ale pozřít se to nedá a naopak moře ženských, co vaří výborně..... tak nechápu jak někdo může říct, že jedni vaří líp než druzí.....to je moc všeobecný pojem .... :-//

KAROLÍNA

3. 12. 2012 11:36

:-):-)Ajinka2: SOUHLASÍM

Ajinka2

3. 12. 2012 10:56

Sofie: Nevim jak jste na takovou blbost přišla. Hodně žen neumí uvařit ani knedlík,natož něco upéct. Chlapi vaří dobře. Pokud sami chtějí. Nebojí se jídlo víc okořenit. Ženy se hodně drží receptu.:-p

Pepa

1. 12. 2012 13:38

Děkuji za hezky a srozumitelně napsaný recept.. Vyzkoušel jsem a jsem maximálně spokojený! :-) Můj výtvor je tady..http://fotokucharka.blogspot.cz/2012/12/linecke-cu...

Karolína

30. 11. 2012 10:43

recept na linecké,recept mám od své tety,která peče denně a peče ve velkém-zákusky,koláče,slan é pečivo,cukroví... 420 g hladká mouka 280g máslo zlatá haná 140g cukr moučka 2 žloutky citronová kůra těsto nechat uležet v lednici aspoň na 1 hodinu z tohoto množství surovin vyjdou 4 plechy-podle velikosti vykrajovátek

Pajaska Pajaska

29. 11. 2012 19:20

Těsto nech ztuhnout v lednici,lépe se vyvaluje.Můžeš péci hned,po ztuhnutí.Lepší je,ale nechat přes noc,rozleží se,chutě se propojí.Já třeba jeden den dělám těsta,od nejsvětlejšího k nejtmavšímu. Další dny zpracovávám - peču,další dny pak plním marmeládou.Zbytek těsně před Vánocemi - jako zdobení,krémové atd.Síla lineckého záleží na chuti,někdo rád tenké,jiný silnější.Moje zkušenost je,že silnější je chutnější, než slabounké a také se neláme.Pečeme do bledoulinka na cca 180°C.

Pavel

29. 11. 2012 11:55

A ještě jeden dotaz, jak má být těsto silné ?

Pavel

29. 11. 2012 11:42

Ahojky, chci se zeptat, musí se nechat těsto přes noc uležet ? A nebo mohu dneska peci ?:-)
Děkuji za odpověď

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: linecké vánoční cukroví recepty s fotem linecké recept nejlepší linecké vánoční linecké cukroví vanocni cukrovi linecke recept na linecke recepty na vánoční cukroví linecké recept linecke lepené cukroví jak dlouho péct linecké top recepty cukrovi nejlepši recept na linecke vánoční cukroví hrnkové hrníčkové cukroví lineckécukroví linecké pečivo nejlepší cukroví linecký linecke testo recept hrnkovy

Suroviny: mouka hladká, máslo, vejce, kůra citronová, cukr moučkový, marmeláda

TopRecepty.cz

Linecké cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k1J