Linecké cukroví
Vánoce jsou za dveřmi a málokterý štědrovečerní stůl se obejde bez cukroví. Stálicí je kromě vanilkových rohlíčků i křehké linecké. Připravte si dobrou marmeládu, oprašte formičky a pusťte se do toho. Mimochodem, víte, že českému lineckému vlastně chybí mleté oříšky?
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 893 kJ / 3 082 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,35 g |
Tuky | 185,36 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 795 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 306,78 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2009 11:45
hupyhupy - určitě můžeš
12. 12. 2009 11:30
ahojte chtela bych se zeptat když vykrojim vschny tvary a zbyde mi testo mohu ho znova sparacovat dokud mi nic nezbyde?urcite si myslite ze jsem nejak blba ale ja to tak zkousela s listovim testem a ono tvrdlo ta se jen ptá tak ahojte a prosim odepiste
10. 12. 2009 09:12
Musím říct , že těsto luxusní , po upečení je hned měkkoučké , díky mooooc
7. 12. 2009 21:43
Tak pečem...
11. 12. 2008 18:01
strasne mocinky moc dekuji za recept nemela sem ho a diky vam uz ju. Tak to jdu vyzkouset mej te se moc fanfarove a zdryvim vsechny suprovy lidicky
1. 11. 2008 14:38
Milé kuchařinky, moc děkuji. Vaše rady jsou k nezaplacení. Ještě jednou děkuji. Pak na Vánoce napíšu,jak se mi dařilo. . Verča
1. 11. 2008 10:27
Tak finta na to existuje a tou jsou zdobící sáčky. Džem se trochu promíchá aby ztratil tuhost, nandá se do sáčku, dole se prostřihne velikost otvoru, který je zrovna třeba a postupně se vytlačuje. Je to mnohem rychlejší a čistější, než nožem. Dělám tak všechno, džem, krémy na slepení,na koláče tvaroh, mák, povidla, prostě všechno. Má to tu výhodu, že v sáčku to lze uchovat i třeba do druhého dne. Dokonce jde do sáčku dát i kovová zdobička - původně jsem měla strach, že když není okraj zpevněný, tak se protrhne. Ty sáčky jsou jednorázové, ale není problém si je umýt a používat znovu. Nedávno jsem sem dávala odkazy na firmy zasílající toto zboží. Nedoporučuji nahrazovat běžnými plastovými sáčky - nemají tu pevnost. Jinak pokud dělám něčeho menší množství, používám tzv. nůž na máslo - běžně se prodává v domácích potřebách viz obr.
1. 11. 2008 08:31
Verča, ak plním lekvárom, tak si lekvár z fľaštičky odoberiem do mištičky, potom upatlaná nebudeš. Striekať sa to nedá, pokiaľ zlepuješ lekvárom alebo krémom 2 kúsky. Nožom nerozotieram, len nabraný kúsok lekváru otriem o kraj pečiva, aby som ho dostala dole a zakryjem druhým kúskom a jemne pritlačím. Ono sa ti to rozíde medzi kúskami pečiva samo. Rovnako robím aj plnenie krémom. Pokiaľ ozdobujem povrch pečiva, používam injekčnú striekačku bez ihly. Mám 3 veľkosti. Je to čistá práca, nič nemáš zapatlané a čiary sú všetky rovnaké. Používam to už roky a osvedčilo sa mi to. Pozri http://www.toprecepty.cz/recept/2822-snehove-vlock...
1. 11. 2008 01:23
Tejajo, dělám to stejně jak ty. Napeču a pak těsně před Vánocemi plním. Jenom se mi zdá, že to plnění moc dlouho trvá. Proto jsem chtěla vědět, jak to dělají zkušené kuchařinky.U tohoto receptu jsou kytičky velké. Mně se líbí cukroví malé, takové jednohubky. Proto jsem přemýšlela, jestli džem nejde zdobičkou stříknout doprostřed kytičky, kolečka, srdíčka….Minule jsem v televizi viděla, jak na Moravě pečou svatební koláčky. To by fofr. Nádivku do koláčku zkušené kuchařinky stříkaly velkou zdobičkou. Proto jsem přemýšlela, jestli nějaká finta není i u vánočního cukroví. Od toho nože jsem celá upatlaná.
31. 10. 2008 22:37
Verča, chce to trpezlivosť. Ja to robím tak, že najprv napečiem všetko, čo treba potom plniť, je jedno z akého cesta. A potom pár dní pred Vianocami sadnem k telke a plním. Tým starým nožom príborovým, s umelou rúčkou a krátkou čepeľou, ktoré kedysi boli všade. Držím ten jeden nôž len kvôli plneniu, pretože má širokú čepeľ a dobre sa to robí. Ak treba na to polevu, tak ju urobím a potom zdobím. Až získaš prax, pôjde to rýchlo.
31. 10. 2008 22:16
Prosím o radu. Velice se mi líbí cukroví - malé tvary. Obdivuji, jak někdo dokáže naplnit velice malé kytičky, kolečka, srdíčka, atd. Je na to nějaká finta? Já na linecké kytičky nanáším rybízovou marmeládu nožem. Letos bych chtěla péct i jiné tvary např. malá srdíčka, ale mám strach, že to budu slepovat týden. Děkuji.
14. 9. 2008 14:52
vypadají pěkně dostala jsem na ně chuť
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 9 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 11 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 14 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 6 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 7 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 7 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 7 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 8 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 8 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: linecké vánoční cukroví recepty s fotem linecké recept nejlepší linecké vánoční linecké cukroví vanocni cukrovi linecke recept na linecke recepty na vánoční cukroví linecké recept linecke lepené cukroví jak dlouho péct linecké top recepty cukrovi nejlepši recept na linecke vánoční cukroví hrnkové hrníčkové cukroví lineckécukroví linecké pečivo nejlepší cukroví linecký linecke testo recept hrnkovy
Suroviny: mouka hladká, máslo, vejce, kůra citronová, cukr moučkový, marmeláda
Linecké cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k1J
72 názorů