Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a málokterý štědrovečerní stůl se obejde bez cukroví. Stálicí je kromě vanilkových rohlíčků i křehké linecké. Připravte si dobrou marmeládu, oprašte formičky a pusťte se do toho. Mimochodem, víte, že českému lineckému vlastně chybí mleté oříšky?

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

27. 8. 2008 12:58

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 893 kJ / 3 082 kcal
Bílkoviny42,35 g
Tuky185,36 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy306,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

12. 12. 2009 11:45

hupyhupy - určitě můžeš :-)

hupyhupy

12. 12. 2009 11:30

ahojte chtela bych se zeptat když vykrojim vschny tvary a zbyde mi testo mohu ho znova sparacovat dokud mi nic nezbyde?urcite si myslite ze jsem nejak blba ale ja to tak zkousela s listovim testem a ono tvrdlo ta se jen ptá tak ahojte a prosim odepiste:-):-):-)

janule

10. 12. 2009 09:12

Musím říct , že těsto luxusní , po upečení je hned měkkoučké , díky mooooc:-)):-)):-))

VSB team

7. 12. 2009 21:43

Tak pečem...:yes:

yanett

11. 12. 2008 18:01

strasne mocinky moc dekuji za recept nemela sem ho a diky vam uz ju. Tak to jdu vyzkouset mej te se moc fanfarove a zdryvim vsechny suprovy lidicky ;-):yes::-):-p:-p:-D:-D

Verča

1. 11. 2008 14:38

Milé kuchařinky, moc děkuji. Vaše rady jsou k nezaplacení.:yes: Ještě jednou děkuji. Pak na Vánoce napíšu,jak se mi dařilo. :-)):-)):-)). Verča

Hella Hella (moderátorka)

1. 11. 2008 10:27

Tak finta na to existuje a tou jsou zdobící sáčky. Džem se trochu promíchá aby ztratil tuhost, nandá se do sáčku, dole se prostřihne velikost otvoru, který je zrovna třeba a postupně se vytlačuje. Je to mnohem rychlejší a čistější, než nožem. Dělám tak všechno, džem, krémy na slepení,na koláče tvaroh, mák, povidla, prostě všechno. Má to tu výhodu, že v sáčku to lze uchovat i třeba do druhého dne. Dokonce jde do sáčku dát i kovová zdobička - původně jsem měla strach, že když není okraj zpevněný, tak se protrhne. Ty sáčky jsou jednorázové, ale není problém si je umýt a používat znovu. Nedávno jsem sem dávala odkazy na firmy zasílající toto zboží. Nedoporučuji nahrazovat běžnými plastovými sáčky - nemají tu pevnost. Jinak pokud dělám něčeho menší množství, používám tzv. nůž na máslo - běžně se prodává v domácích potřebách viz obr.

tejaja tejaja

1. 11. 2008 08:31

Verča, ak plním lekvárom, tak si lekvár z fľaštičky odoberiem do mištičky, potom upatlaná nebudeš. Striekať sa to nedá, pokiaľ zlepuješ lekvárom alebo krémom 2 kúsky. Nožom nerozotieram, len nabraný kúsok lekváru otriem o kraj pečiva, aby som ho dostala dole a zakryjem druhým kúskom a jemne pritlačím. Ono sa ti to rozíde medzi kúskami pečiva samo. Rovnako robím aj plnenie krémom. Pokiaľ ozdobujem povrch pečiva, používam injekčnú striekačku bez ihly. Mám 3 veľkosti. Je to čistá práca, nič nemáš zapatlané a čiary sú všetky rovnaké. Používam to už roky a osvedčilo sa mi to. Pozri http://www.toprecepty.cz/recept/2822-snehove-vlock...

Verča

1. 11. 2008 01:23

Tejajo, dělám to stejně jak ty. Napeču a pak těsně před Vánocemi plním. Jenom se mi zdá, že to plnění moc dlouho trvá. Proto jsem chtěla vědět, jak to dělají zkušené kuchařinky.U tohoto receptu jsou kytičky velké. Mně se líbí cukroví malé, takové jednohubky. Proto jsem přemýšlela, jestli džem nejde zdobičkou stříknout doprostřed kytičky, kolečka, srdíčka….Minule jsem v televizi viděla, jak na Moravě pečou svatební koláčky. To by fofr. Nádivku do koláčku zkušené kuchařinky stříkaly velkou zdobičkou. Proto jsem přemýšlela, jestli nějaká finta není i u vánočního cukroví. Od toho nože jsem celá upatlaná.

tejaja tejaja

31. 10. 2008 22:37

Verča, chce to trpezlivosť. Ja to robím tak, že najprv napečiem všetko, čo treba potom plniť, je jedno z akého cesta. A potom pár dní pred Vianocami sadnem k telke a plním. Tým starým nožom príborovým, s umelou rúčkou a krátkou čepeľou, ktoré kedysi boli všade. Držím ten jeden nôž len kvôli plneniu, pretože má širokú čepeľ a dobre sa to robí. Ak treba na to polevu, tak ju urobím a potom zdobím. Až získaš prax, pôjde to rýchlo. :-D:-D

Verča

31. 10. 2008 22:16

Prosím o radu. Velice se mi líbí cukroví - malé tvary. Obdivuji, jak někdo dokáže naplnit velice malé kytičky, kolečka, srdíčka, atd. Je na to nějaká finta? Já na linecké kytičky nanáším rybízovou marmeládu nožem. Letos bych chtěla péct i jiné tvary např. malá srdíčka, ale mám strach, že to budu slepovat týden.:-O Děkuji.

nováčková zdenka

14. 9. 2008 14:52

vypadají pěkně dostala jsem na ně chuť:-)):-)):-p:-p

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: linecké vánoční cukroví recepty s fotem linecké recept nejlepší linecké vánoční linecké cukroví vanocni cukrovi linecke recept na linecke recepty na vánoční cukroví linecké recept linecke lepené cukroví jak dlouho péct linecké top recepty cukrovi nejlepši recept na linecke vánoční cukroví hrnkové hrníčkové cukroví lineckécukroví linecké pečivo nejlepší cukroví linecký linecke testo recept hrnkovy

Suroviny: mouka hladká, máslo, vejce, kůra citronová, cukr moučkový, marmeláda

TopRecepty.cz

Linecké cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k1J