Věnečky, větrníčky z odpalovaného těsta
Suroviny
Porce: 40ks
Nutriční hodnoty
Energie | 12 425 kJ / 2 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,15 g |
Tuky | 156,72 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 909 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 290,72 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 10. 2012 12:44
Klara:ten krém jsem rozepsala omylem Táničce....ale jinak jsem to připsala do receptu
21. 10. 2012 12:33
Tanicka: já mám daný poměr na těch 5 vajíček,jak je napsaný,léta je už dělám a nikdy se mi nepokazily...no a když si zrovna chystám a vážím mouku,tak si naliju na váhu i vodu těch 14 dkg,jako kdybys sis chtěla zvážit třeba 14 dkg mouky.A věnečků uděláš podle velikosti,já dělám menší, tak jich mám 40ks,když budeš dělat větší budeš jich mít zase míň...omlouvám se,ten krém jsem nerozepsala,dopíši to,ale jinak na tu dávku těch 40ks uvařím v litru mléka 4 vanilkové pudinky,hustčí,po vychladnutí pudinku asi tak pokojové teploty vyšlehám s máslem a rumem (máslo také, aby bylo pokojové teploty)pak krém dám do cukrářského pytlíku a nastříkám krém,můžeš dát na půl rozkrojeného věnečku krém a na druhou půlku šlehačku,někdy to tak dělám,ale záleží na každém
20. 10. 2012 21:32
sluníčko, krém si nechcela rozpísať? tiež som nikdy nerobila, ale asi skúsim, Je to velmi lákavé
20. 10. 2012 20:14
To měření/vážení vody mě zajímá Ještě nikdy jsem větrníky nezkoušela, tak se rovnou zeptám - je u tohoto těsta daný nějaký určitý poměr - na kolik mouky kolik vajec, vody a másla? Připadá mi, že se to liší recept od receptu...???
20. 10. 2012 19:15
Danca: je to úplně stejné,když zrovna vážím mouku,není problém zvážit i vodu,každý má svůj způsob
20. 10. 2012 14:51
Já si myslím, že je snadnější vodu odměřit, ne?
20. 10. 2012 12:22
ni-nu-li-na: už jsem připsala dobu pečení...děkují
20. 10. 2012 12:17
ni-nu-li-na: jéjda ahá zapoměla jsem to napsat...mám elekttickou troubu...předehřeji ji na 200 stupnů....jak naskočí stáhnu na 180 stupňů, bude to asi přibližně těch 10 až 12 minut...záleží na troubě ...
20. 10. 2012 11:59
Jak dlouho se přibližně větrníčky pečou?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 13 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 16 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 4 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 5 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 5 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 6 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 6 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 6 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 7 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 9 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 9 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Vepřové maso je velmi oblíbenou a univerzální surovinou na přípravu pokrmů
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Tématické fráze: větrníky z odpalovaného těšta věnečky z odpalovaného těsta domácí větrníky odpalované těsto odpalované větrníčky nejlepší větrníky z odpalovaného těšta větrniky odpalovaného těsta odpalované těsto se sadlem vanilkové věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto větrníky větrničky z odpalovaneho těsta odpalovane těsto na větrniky bezlepkové větrníky z odpalovaného těsta recept na odpalované těsto větrníky z odpalovaného nejlepší domáci větrníčky bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta testo na vetrniky recept na odpalované těsto větrníky bezlepkove vetrniky nejlepší odpalované věnečky
Suroviny: vejce, voda, sádlo, mouka hladká, rum, máslo, pudink vanilkový, mléko, rum, cukr
Věnečky, větrníčky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6JW
9 názorů