Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová bratislavská plec

Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.

Hodnocení receptu je 5,0 (135×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

23. 11. 2008 21:16

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 289 kJ / 1 025 kcal
Bílkoviny116,31 g
Tuky36,16 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 373 mg
Sodík 421 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy55,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to běžný pokrm, který známe z našich jídelen a restaurací. Recept najdete i v Recepturách teplých pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

14. 3. 2010 23:02

Miruš, jsem moc ráda, že chutnalo:-* Jen lituji, že jsi nestihla vyfotit, protože Tvé fotečky jsou ozdobou každého receptu:-K

mirca75 mirca75

13. 3. 2010 14:21

Merylas:-)tak jsem před pár dny vařila "bratislavu" a nevěřila jsem vlastním očím,jak se náš jinak šťouravý synek nacpal:-O.A to si ještě zbytek poručil k večeři:-p.No pochutnali jsme si všichni i dvojčata.Vůbec nevím,proč jsem jí nikdy nezařadila do rodinného jídelníčku:-(.Až když jsem jí zahlédla ve tvých receptech ,tak jsem se vrátila k dobré české klasice;-).Posílám pátou boďku,ale fotečka není:-( - rodinka byla rychlejší:-)).

Eliza Eliza

26. 2. 2010 21:25

Tohle vařívala moje babička (také byla hospodská kuchařka), asi to kvůli vzpomínkám také prubnu...:-K Merylásku, díky...:yes:

Lusinda79

1. 12. 2008 08:44

Přesně jak jsi napsala Merylas-Normy nemá každý doma, tak mi ta pozn.Mrkyny přišla mimo mísu.Já jsem k Normám přišla jako slepý k houslím.Když jsem byla na mateřské a stěžovala si tchyňce, že už nevím co vařit a točím vlastně jen ta samá jídla, která jsem se naučila od mamky plus občas něco z časopisů.A můj muž právě takovou klasiku má moc rád.Musím říct, že na taková ta"hospodská"jídla(v dobrém samozřejmě), tam najdu inspiraci vždycky.:yes:

Merylas Merylas

1. 12. 2008 00:01

Vybusna, děkuji :-8 a jsem ráda, že chutnalo. Opravdu. Tvůj muž má pravdu, je to klasické hospodské jídlo a že bylo vynikající, tak to je už jen a jen tvoje zásluha :yes: :-D Uvažovala jsem, jestli ho tady dát, ale pak jsem si řekla, že každý nemá doma Receptury neboli Normy a vím, že právě na obyčejnou klasiku se receptíky hůř hledají. Já se musím přiznat, že jsem spíš na tu klasiku a vařím tak nějak obyčejně :-8

vybusna vybusna

30. 11. 2008 16:21

jaj...to bola velka fajnotka...moj manzel sa vyjadril.. klasicke vynikajici hospodske jidlo....ani som to nesfotila, pretoze to vyzeralo presne ako u merylas. velka 1.
merylas ani si netusila, ze medzi tymi vsetkymi delikatesami na neviemake sposoby, sa tak tvoj receptik ujme ...vsak?
a vdaka

Lusinda79

29. 11. 2008 16:58

Tento recept je klasika v každých Normovačkách a já děkuji Merylas, že ho zveřejnila i pro všechny začínající kuchyňky...pro mě za 1, manžel jídlo miluje.

Merylas Merylas

29. 11. 2008 09:40

mrkyna, já osobně to nebudu komentovat, odpověděla jsem na Váš email.

MRKYNA

29. 11. 2008 07:45

RECEPT JE OPRAVDU UŽASNÝ,TAK JSEM HO POU:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:IŽILA.SNAD SE PRAVÝ MAJITEL NEBUDE ZLOBIT.ALE JÍDLO OPRAVDU SKVOST.DEKUJI MOOOOOC:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 11. 2008 13:03

Koukni,jsi slavná:http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=31431

A bašta vypadá perfektně,určo se do toho brzo pustím!:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 11. 2008 00:14

Tohle jídlo jsem měla uložené, že až budu mít víc fotek ve foťáku, tak to sem šoupnu, abych nenatahovala jednu fotku. Tak jsi mne předběhla. Musím říct, že je to vynikající omáčka a ta tvoje fotka stejně vypadá lépe! :-!:-)):-D

1 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně

Suroviny: plec vepřová, sůl, olej, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mrkev, celer, okurky sterilované, hrášek

TopRecepty.cz

Vepřová bratislavská plec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRPv

Naposledy jste si prohlédli