Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 2 885 kJ / 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 7,66 g |
Vláknina | 0,66 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 237 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 37,06 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem našla ve staré kuchařce, kterou mi věnovala babička, a protože tu takový ještě není a mohl by někoho inspirovat, dovolila jsem si jej přidat. Takže: (zatím) bez fotky, ale brzy se na hovězí po burgundsku chystám, tak ji pak přidám .-)
Bouquet garni: svazeček z petrželové natě, bobkového listu, tymiánu, někdy i majoránky a česneku svázaný nití a vložený do nádoby, v níž se vaří maso.
Citováno: http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/bo... .
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2018 21:22
12. 4. 2018 21:21
12. 4. 2018 21:19
12. 2. 2014 22:44
30. 7. 2013 20:40
P.S. Mrkev dávám taky, i když v původním receptu psaná není
28. 7. 2013 14:17
13. 5. 2013 14:17
13. 5. 2013 13:58
13. 5. 2013 13:06
13. 5. 2013 12:58
13. 5. 2013 11:46
13. 5. 2013 11:16
13. 5. 2013 11:12
13. 5. 2013 11:10
13. 5. 2013 10:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 5 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 9 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 13 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pohár ze zakysané smetany a pudinku bez vaření
Moanka uvařila před 1 hodinou
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
RabaRoman uvařila před 2 hodinami
Sirup z květů černého bezu
Mishishe1 uvařila před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici
harvel uvařil před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 6 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 6 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 6 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 8 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: burgundské hovězí hovězí burgundské na víně hovězí bourguignon hovězí burgundské burgundske maso hovězí kýta po burgundsku burgundská vepřová kýta hovězi bourgignon boeuf bourguignon burgunskě hovězí hovězí po burbunsku boeuf bourguignon recept francouzská kuchařka julie child hovězí burgignon hovězí burgundská burgunské hovězího masa hovězí po francouzku burgundske burgundská hovězí burgundske hovězí maso
Suroviny: kýta hovězí, bůček vepřový uzený, cibulka, bouquet garni, sádlo, víno červené, mouka polohrubá, sůl, pepř, ořech muškátový
Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6x7l
18 názorů