Djuveč (džuveč)
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí chutí, ani není potřeba vařit přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 595 kJ / 2 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,86 g |
Tuky | 53,95 g |
Vláknina | 25,55 g |
Cholesterol | 357 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 281,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jako přílohu lze dát ještě čerstvý chlebík, nebo uvařím brambory či rýži extra a použiji jako přílohu.
Dělám minimálně 1x do měsíce a třeba jen ze dvou, nebo jednoho druhu masa. I tak nám to moc chutná.
Zdroj: Co chutná v Evropě (toto je z Chorvatska).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2013 08:33
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
12. 5. 2013 08:19
1. 3. 2013 11:54
Videli ste niekdy, že keď si objednáte Paellu dostanete k nej ešte ďalšiu ryžu? Ja nie a som tu už dlhé roky.
15. 9. 2011 13:56
21. 8. 2011 20:55
Jako typicky priklad uvadim nasi SVICKOVOU. Kdo z vas neochutnal mnoho variant tohoto naseho typickeho ceskeho chodu? … a nektere z nich maji spolecny jen ten nazev!
A proto varme cokoli, jen kdyz nam chutna, jen budme opatrni na nazvy!!!!
21. 8. 2011 07:21
30. 6. 2011 11:51
jo ještě přidávám feferonku, ta u nás musí být ve všem.
20. 1. 2010 19:57
3. 2. 2009 00:38
s plátky masa hovězího, vepřového a skopového je-li.Vše prosypávám vypranou rýží a kořením na jehněčí + solím. Vše podliju dostatkem vody, uzavřu a dusím 1/2 hod.Naše 6 členná rodina toto jídlo z 1 hrnce miluje.
11. 1. 2009 19:41
11. 1. 2009 19:15
10. 1. 2009 21:46
musela by si sa ale zaregistrovat
10. 1. 2009 21:41
10. 1. 2009 21:31
10. 1. 2009 21:30
Ono je to s ním tak, že manžel sloužil u vás v UN (Unprofor)a tam mu nesmírně ten Djuveč moc chutnal, tak jsem po něm pátrala a vypátrala tento v Chorvatské kuchyni v kuchařce: Co chutná v Evropě. Pokusím se ho jistě někdy udělat podle Tebe. Ď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 3 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 6 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 17 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 20 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 15 minutami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 24 minutami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 37 minutami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 1 hodinou
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 1 hodinou
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 4 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 4 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak se vaří džuveč džuveč se sýrem balkánský džuveč kuřecí džuveč vepřový džuveč džuveč z mletého masa chorvatský džuveč džuvač džuveč z vepřového masa džuveč s rýží džuveč video džuveč rýže džueč bulharský džuveč hovězí džuveč džuvedž džuveč z kuřecího masa skopové maso recepty jak se dela dzuvec recept na vepřový džuveč
Suroviny: maso hovězí, maso vepřové, maso skopové, cibule, rajče, paprika, baklažán, paprika sušená sladká, sádlo, brambory, rýže, vývar masový, bobkový list, petrželka, pepř mletý, sůl
Djuveč (džuveč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADZP
18 názorů