Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 11. 2019 09:30
Děkuji za výborný recept na opravdu chutný a vláčný perník. Včera jsem ho pekla na ohromný plech z 300 ml hrnků. Dala jsem o lžíci víc kakaa, víc o jedno vajíčko a přidala jsem lžičku perníkového koření a hrozinky. Poleva ozdobena sekanými vlašáky. Pečeno 190-200° 60 minut. Před chvílí jsem si ho přepsala do svého sešitu. Tak že Bibinko, moc děkuji. Nejen, že doma vařím luxusní vychytané bramborové knedlíky dle Vašeho receptu - můžu všem doporučit, tak teď už zařazuji do repertoáru i perníček. Pěkný den.
20. 11. 2019 12:00
Janja: Janjo, já Ti mohu jen poradit, aby jsi ho udělala podle receptu a nic nepřidávej ani neměň mouku atd. Byla by škoda, abys ho znovu nezkusila a promazat ho můžeš jakoukoliv marmeládou, džemem či povidly, já to tam dokonce doporučuji v poznámce
20. 11. 2019 10:09
Janja: Ja som ho tiež piekla nedávno a bol výborný. Piekla som z obyčajnej múky. Určite nebol suchý. Ešte ma okrem hustoty cesta napadlo či náhodou dlhé pečenie pri nižšej teplote?
20. 11. 2019 09:35
Janja: Zkontroluj si suroviny, které si dala ! Je jich tam hodně a člověk zapomíná. Konzistence těsta před pečením je jemně tekutá. Možná bylo na tu špaldovku málo mléka! Upeč znovu s normální polohrubou a uvidíš. Já tady široko a daleko známá, jako břídil kuchařský, jsem to dala na poprvé!
19. 11. 2019 20:35
Tak je dopečeno a ochutnáno. Nevím proč, ale perník je sice chutný, ale velmi suchý. Přidala jsem rozinky a sekané ořechy, což by nemělo mít vliv. A místo polohrubé mouky, špaldovou celozrnnou. Možná, kdyby se promazal, tak by zvlhnul. Jsem na rozpacích ho znovu péct
9. 11. 2019 23:30
xvítko13: UŽ TI TU NĚKOLIK DĚVČAT PSALO, JAKOU DĚLÁŠ CHYBU. ČETLA SIS TO VŮBEC?
Dáváš tam prášek, který tam nepatří - jmenuje se Koření do perníku. To je balíček co se dává nejméně na dvě kila mouky a nekypří těsto, jen ho ovoní kořením. Nalep si na něj, velkou ceduli: Toto ne!!! Nebo ho zahoď. Dej tam jeden kypřící prášek do pečiva a ještě kypřící prášek do perníku. Ale na tomto prášku chybí slovo kypřící, je tam jen prášek do perníku. Nesmí se ale jmenovat KOŘENÍ do perníku..............................................................A ta těsta raději jen MÍCHEJ, nešlehej, asi ti v rukou chybí cit. Neboj, naučíš se to také! Určitě také něco umíš líp než ostatní.
Dáváš tam prášek, který tam nepatří - jmenuje se Koření do perníku. To je balíček co se dává nejméně na dvě kila mouky a nekypří těsto, jen ho ovoní kořením. Nalep si na něj, velkou ceduli: Toto ne!!! Nebo ho zahoď. Dej tam jeden kypřící prášek do pečiva a ještě kypřící prášek do perníku. Ale na tomto prášku chybí slovo kypřící, je tam jen prášek do perníku. Nesmí se ale jmenovat KOŘENÍ do perníku..............................................................A ta těsta raději jen MÍCHEJ, nešlehej, asi ti v rukou chybí cit. Neboj, naučíš se to také! Určitě také něco umíš líp než ostatní.
17. 10. 2019 10:42
Kodaja: Děkuji, jsem ráda, že chutnal
6. 10. 2019 12:22
Luxusní záležitost.Děkuji za recept.
30. 8. 2019 08:41
Caterina3010: Caterino, o to víc si toho vážím, že je pochvala vyjímečná a děkuji Ti
29. 8. 2019 01:05
Komentáře nepíšu často, vlastně skoro vůbec ale tady musím udělat výjimku.. zkoušela jsem už 3 recepty na perník a tento je nejlepší. Hodnotím 1*
23. 8. 2019 08:57
Hanakucharkou: Haničko, děkuji za chválu a jsem moc ráda, že chutná, to je ta nej.....odměna
22. 8. 2019 11:55
Tento perník je skvost! Vždy peču jen tenhle a mojí rodině vždy chutná. Můžu jen doporučit!
8. 6. 2019 10:04
Durdas: Děkuji a není zač děkovat, jsem ráda, že Vám chutná. Také ho zrovna dnes dělám, už delší dobu nebyl
7. 6. 2019 20:58
Perník je vynikající, peču ho podle Vašeho roceptu už dlouho a vždy jsem moc spokojená. Děkuji za něj
16. 5. 2019 08:47
karel1970: Pekla jsem na 180, 30 minut a 10 minut dopekla na 170. Po dvaceti minutách pečení popíchat špejlí aby nepraskal, pára musí uniknout. Byl propečený a měkký.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 20 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 21 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 22 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 6 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 6 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 9 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová, kokos, ořechy mleté
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1384 názorů