Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Generační dobrá zelnice

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 2. 2009 14:29

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 820 kJ / 674 kcal
Bílkoviny30,04 g
Tuky22,88 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy84,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévka je náš recept, předávaný od několika generací (proto ten název), kdy zdaleka nebyly masoxy. Prababička prý dávala maggi a listy libečku. Když byl hovězí vývar, použila ho do této zelňačky, než aby dělala hovězí polévku, tak jí všichni měli rádi a mnohdy jí měli s chlebem jako hlavní jídlo. My jsme ji dovedli "masoxovými" vymoženostmi k dokonalosti, ale chuť této zelňačky nám všem zůstala, děláme ji na litry a předáváme dalším generacím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

23. 3. 2010 20:27

:-O Tahle mi unikla. Vypadá moc dobře, ukládám :-p:yes:

janaerikmarie

23. 3. 2010 20:23

výborná,vždy jsem dělala jen z kyselého zelí, bílou nebo červenou, tato je jiná, ale nemá chybu....sežrali jsme celý hrnec

Jana Pá

7. 9. 2009 19:38

Teď jsem tento recept objevila, ale nevím, nevím, není to z kyselého-kysaného zelí, takže - proč je to zelňačka:-?Jo, beru recept dobrý, vyzkouším, já jsem zvyklá na kyselou zelňačku-no, jo, asi jsem trouba:-O, ale nebojte, ještě nejsem prošlá - myslím troubu:-!:-O , ale zase musím zkusit uvařit viz recept - já se neustále učím:-O:-D:-D

savlinka savlinka

24. 6. 2009 21:08

Bibi Jani slintám jak bernardýn zelňačku miluju,ale nikdo jinej v rodině,tak jí nevařím;-(:-//

savlinka savlinka

24. 6. 2009 21:08

Bibi Jani slintám jak bernardýn zelňačku miluju,ale nikdo jinej v rodině,tak jí nevařím;-(:-//

Bibinka Bibinka

24. 6. 2009 19:37

Ilonko,to je jedna z našich oblíbených a ten kopr vyzkouším,tím nemůžu nic pokazit-naopak:-p

Iljusa Iljusa

24. 6. 2009 19:22

Polívečky milujeme - to už je dávno známé - přidala jsem trochu čerstvého kopru ;-) :yes:

Bibinka Bibinka

21. 5. 2009 17:44

Tak jsem se do ní zase dala, ta chuť na ní se musí ukojit;-):-p, tentokrát použiju místo zelí kapustu-výborné:yes:Doporučuji vyzkoušet, stojí to za to:-!

spagetka spagetka

25. 2. 2009 16:02

bibinko, přesně naše zelňačka a kořenit jedině libečkem a maggi - to je případ, kdy prostě žádný masox mi nesmí přes okraj hrnce!!!:-D:-D:-p:yes:

Bibinka Bibinka

25. 2. 2009 15:47

Jani, to ale není nějaké patologické zapomínání:-D, to je tím, že vaříme většinou něco nového a tady stále vymýšlíme a čučíme do receptů. Já taky na všechno musím koukat, nebo aspoň konfrontovat, to množství mi hlava prostě nebere.;-):-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 2. 2009 15:25

No, to je tvoje jediné štěstí! A taky to, že jsem právě plná prejtu a pálí mne žáha:-// Tu zelňačku určitě udělám a hned asi zítra. Dělám něco podobného, jmenuje se to "kozí brada", ale myslím, že tam nejdou ty smetany, musela bych se mrknout, kdo si to má všechno pamatovat, sakra:-!:-))

Bibinka Bibinka

25. 2. 2009 15:20

Jani, jestli máte ty ingredience rádi, tak jí zaručeně udělej- budeš pochválená:-!;-)My se jí vždycky přež....e a druhý už ani nejíme-nemůžem (já snědla 3 talíře a jsem jak žok).
Dneska mi nenadáváš viď? Recept jsem dala raději po obědě, teda podle Tvých slov,cha,cha,hi,hi:-D:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 2. 2009 15:15

Mńam!:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelňačka z kyselého zelí s uzeným karolína štěstí z kuchyně recepty zelnačka z kyselého zelí zelňačka výborná zelnačka jak uvařit zelňačku zelňačka z čerstvého zelí recept na dobrou zelnačku dobrou zelňačku jak uvařit dobrou zelňačku jak ochutit zelí recept na výbornou zelnačku zelňačka z kyselého zelí a uzeným zelňačka podle karolíny jak ochutit zelňačku sladká zelňačka polévka z čerstvého zelí moc kyselá zelňačka zelnačka z vyvaru selska zelnacka

Suroviny: zelí bílé hlávkové, brambory, vejce, cukr, ocet, masox hovězí, masox slepičí, smetana sladká, smetana kysaná, kmín drcený, mouka hladká, voda, sůl, petrželka

TopRecepty.cz

Generační dobrá zelnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYmG