Minutová drobenka i do zásoby
Křupavá drobenka je nepostradatelnou součástí mnoha moučníků. Připravte si ji podle tohoto snadného a rychlého receptu. Koláče pak budou krásnější a buchty ještě lahodnější. Zbytek snadno zamrazíte, aby byla stále k dispozici.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 225 kJ / 4 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,75 g |
Tuky | 210,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 617,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám záměrně více drobenky a zbytek ukládám do krabiček s víčkem a dám zamrazit. Kdykoli je po ruce, rozmrzne rychle.
Mouku můžete použít tu, na kterou jste zvyklí. Po upečení koláčů doporučuji potřít je rozpuštěným máslem (nejlépe Ghí) smíchaným s rumem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2023 21:37
Osobně dělám z poloviční dávky a i tak mi to stačí bohatě na klasický plech 28x38cm a ještě tak třetinu dávám na mrázák. Variantu se skořicí používáám jen když používám švestky.
Dovolila jsem si přidat foto ji t[už g6 tu] 6tz]d bloque h0
24. 7. 2020 07:05
17. 7. 2020 23:15
No a teď už bezpředmětné komentáře jen nechat smáznout, že
17. 7. 2020 22:57
17. 7. 2020 22:55
***
Kdysi jsem měl ruční mixer zvaný "tyčák"
Když se nástavec se sekacími noži vyměnil za úhlovou převodovku do pomala a nasadily se háky, byl to hnětač
Když se nasadily metly, byl to šlehač
No, možná v postupu stačila formulace "krátce (minutku) prošleháme" a kuchtíci by si už sami poradili - každý podle svých možností, že
Někdo v robotu s mísou že
Někdo v míse s ručním šlehačem, že
17. 7. 2020 08:42
17. 7. 2020 07:45
mika59: Bezvadný nápad pro někoho, kdo často peče, ale i pro toho, kdo se nerad "patlá" rukama v těstě. Já tak připravuji tvarohové těsto na ovocné knedlíky nebo linecké, jen se musí trochu déle hníst - drobenka se za chvíli spojí do hladšího těsta, které pak už jen kráce zpracuju na vále - a je rychle hotovo!
17. 7. 2020 07:11
16. 7. 2020 17:52
16. 7. 2020 17:29
11. 7. 2020 19:55
11. 7. 2020 19:41
mika59:
No, stran rozmanitosti češtiny se stylizujete do role Josefa Jungmanna...
...a vyšla jste z toho jako Jára Cimrman
(což mi offšem nezabrání drobenku vyzkoušet, že
11. 7. 2020 19:14
11. 7. 2020 18:23
10. 7. 2020 19:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 4 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 49 minutami
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 50 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 52 minutami
Ďábelské tousty - starý recept
Artaban uvařila před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Indianapi uvařila před 1 hodinou
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Cikitaka uvařila před 4 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
adamustonik uvařila před 4 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Kveta58 uvařil před 4 hodinami
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat drobenku? Když jí připravíme více naráz, příští pečení bude o to rychlejší. Poradíme, jak ji uložit
Domácí moučkový cukr vykouzlíte během chvilky. Jak na to? Videonávod vám poradí
Jak na minutovou drobenku do zásoby? V mrazáku vydrží dlouho a budete ji mít připravenou na každé pečení
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, skořice
Minutová drobenka i do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrW1
23 názorů