Kopřivový špenát
Začátek jara je spojeno s pomyslnou očistou, sbíráním čerstvě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Vše v jednom pak najdete i v tomto receptu. Z čerstvých štiplavých kopřiv si připravíte skvělou zeleninou přílohu na způsob špenátu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,60 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když bude ještě kopřivinu cítit a bude mu to vadit, může vyměnit vřící vodu nebo dát více česneku. Jak kdo má rád a snáší. Dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 7. 2009 07:19
Já děkuji za uznání a hlavně Janě R.H.za fotky. Letošní rok je pro manželku málo příznivý a já opravdu letos tento špenát (jako vždy na chatě) nedělal a tudíž nemohl fotit jak jsem sliboval. A NECHCI PODVÁDĚT ! Tak jsem vděčný Janě. Snad se naše situace stabilizuje a my ještě na chatu budem jezdit a ne jen na pár hodin,. Rád bych poznamenal k receptu, že tento špenát není jen jarní, ale dá se dělat vždy, když někde jsou mladé kopřivy. Třeba, když se staré posečou, někde za stavením a začnou růst nové. A ještě poznámka . Ceníme si tento špenát ( i když nejsem nikterak vyhledávač moc zdravé stravy, ale okolnosti nás donutili) zvláště proto, že ho mohou nemocní lidé a ne jen ledvináři.
25. 7. 2009 21:09
Jani,díky,opravdu je to moc dobrý špenát.
25. 7. 2009 20:50
Jaruno a ty za fotky máš plus ode mne! To jsem ještě nezkoušela.
25. 7. 2009 20:44
Teda Václave.Máš jedničku.Mám tady vnoučata,a ta nechtěla věřit,že je to z kopřiv.Hned musely ochutnat aspoň s brambůrkama a zítra jim upeču k tomu králíka.Dík za recept a dávám bodík a už je v oblíbených.Přidala jsem i foto.
2. 3. 2009 15:26
tohle dělám pravidelně na jaře, nám naopak chuť kopřiv nevadí, takže je jen lehounce spařím. KKaždopádně je to moc dobré, nejen zdravé
2. 3. 2009 11:55
Ten dělávala moje babička (a byla Jihočeška z Kamenného Újezda a i ty nemocné ledviny sedí...).
Mňam...
Mňam...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 10 minutami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 2 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 5 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mladé kopřivy zpestří jídelníček: Nahradí špenát a ochutí slané koláče či míchaná vajíčka, sbírat se musí na správných místech
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jak uvařit chutný špenát z kopřiv. Příprava tradičního pokrmu z mladých listů planě rostoucí byliny
Další recepty
Tématické fráze: kopřivový čaj příprava jak udělat špenát špenát recept čaj z kopřiv příprava jak se vaří kopřivový čaj příprava kopřivového čaje špenát příprava mraženého špenátu recepty ze špenátu špenat zkopriv špenát recepty kopřivovej špenát spenat.z.kopriv. kopřivajako špenát špenátzkopřiv špenat skopřiv kopriivovy jak uvařit špenát špenát s kopřivama jak se vari spenat
Suroviny: kopřivy, vejce, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, sádlo, strouhanka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
21 názorů