Klobásové pagáče
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte, pochopíte, proč jich máte příště napéct víc.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 940 kJ / 4 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,32 g |
Tuky | 268,01 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 840 mg |
Sodík | 7,41 g |
Sůl | 18,24 g |
Sacharidy | 463,91 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zmes masti a klobásy môžeme ešte prichutiť štipľavou paprikou, čiernym korením, bude to pikantnejšie. Doporučujem naozaj použiť dobrú suchú klobásu, príp. lovečák alebo chorizo. Ak sa niekomu zdá prekladanie komplikované, môžeme si to celé zjednodušiť. Všetky suroviny zmiesiť dokopy, nechať vykysnúť, po vykysnutí vyvaľkáme, vykrajujeme a upečieme. Nebude nám však pagáčik lístkovať, pozri druhé foto - vidno lístkovanie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2024 22:48
3. 7. 2014 17:40
3. 7. 2014 17:19
3. 7. 2014 17:12
1. 7. 2014 17:11
1. 7. 2014 06:24
29. 6. 2014 17:17
27. 6. 2014 10:27
27. 6. 2014 10:04
27. 6. 2014 07:58
26. 6. 2014 22:10
24. 6. 2014 09:39
Pagáče sú sýte naozaj, nie je to žiadne nadýchané ľahké pečivko.
Majú byť výrazne slané, príp. aj korenie sa pridáva, alebo aj štipľavá paprika - pri potieraní cesta...ak to chystáme pre dospelých. V našich končinách - juh, ovplyvnený maďarskou kuchyňou, sú bežnou súčasťou pohostenia k vínu, pivu... vhodnejšie ako chipsy. Často ich dostaneš aj v "hospodách".
Nech sa ti darí a chutí.
24. 6. 2014 08:12
23. 6. 2014 20:55
Budem rada, ak vyskúšaš.
23. 6. 2014 20:39
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 20 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno 8. 6. 2024 09:59
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Právě bylo uvařeno:
Kynutý meruňkový táč
KuchtinkaHaninka uvařila před 22 minutami
Křupavé kousky z rybího filé
DanaUrban uvařila před 1 hodinou
Velikonoční mrkvový dort II
Veronika.su uvařila před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
Kubec uvařila před 2 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Alena2310 uvařil před 2 hodinami
Banánové lívance
JakubSe uvařil před 2 hodinami
Libečková polévka
Olympus uvařila před 2 hodinami
Celerovo-čočková polévka s čubricou
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Focaccia s čerstvými rajčaty
danila uvařila před 3 hodinami
Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta
Radka81 uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: klobásové rohlíčky klobasova kolecka k vinu klobasove pagačky slovenské pagáče klobásové placky klobásové pagáčiky pagace pagáčik škvakové pagáčová klobaskove pagace jednoduché klobásy klobasova klobásová směs na pivě klobásové slane pagače s klobasou škvarkové pagáčky slovenské pagáč recepty jak spracovat škvarky recepty jak zamrazit klobásy pagačiky so sýrem
Suroviny: mouka hladká, mléko, cukr, droždí čerstvé, sůl, máslo, vejce, smetana kysaná, klobása uzená, sádlo, vejce
Klobásové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EVv
Pikantní škvarkové pagáče
Hella
Hodnocení receptu je 4,5 (6×)