Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásové pagáče

Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte, pochopíte, proč jich máte příště napéct víc.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 17 min Bez doby kynutí

47 min (30 min příprava + 17 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

22. 6. 2014 16:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie19 940 kJ / 4 766 kcal
Bílkoviny114,32 g
Tuky268,01 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 840 mg
Sodík 7,41 g
Sůl18,24 g
Sacharidy463,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zmes masti a klobásy môžeme ešte prichutiť štipľavou paprikou, čiernym korením, bude to pikantnejšie. Doporučujem naozaj použiť dobrú suchú klobásu, príp. lovečák alebo chorizo. Ak sa niekomu zdá prekladanie komplikované, môžeme si to celé zjednodušiť. Všetky suroviny zmiesiť dokopy, nechať vykysnúť, po vykysnutí vyvaľkáme, vykrajujeme a upečieme. Nebude nám však pagáčik lístkovať, pozri druhé foto - vidno lístkovanie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

23. 6. 2014 13:58

Danca: neviem, prečo som to tak nazvala...( vtipne?) Asi som to pridávala okolo Silvestra? Ja som poslede piekla pred dvoma týždňami, na Silvestra som tiež teraz nečakala...:-D

Danca Danca

23. 6. 2014 13:45

magdalenka: hm, tak ten s bryndzou vypadá naprosto úžasně, určitě ho vyzkouším ...jen s tím asi nevydržím čekat do Silvestra..:-D:-p:-p:-K

vladi vladi

23. 6. 2014 07:52

:-pParáda- musí být krásně křupavoučké - pěkný fotopostup práce- ukládám a co nejdříve zkusím udělat- díky za pěkný slaný recept.:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

22. 6. 2014 21:43

zizala:Vďaka, ale nepreháňajte...slané veci pečiem dosť často. Kysnuté pečiem často všeobecne, rada sa s cestom hrám, dokonca radšej miesim ručne ako v DP. Niekedy sa mi vydaria viac, niekedy menej. U pagáčov stačí zhruba ovládať pomer múky a tuku a potom sa dá obmieňať. Raz skúšam s jogurtom cesto, inokedy s kyslou smotanou, pridám celozrnnú múku a pod. Klobásové pagáče som ja nevymyslela, počula som o nich, tak som skúsila recept dať dokopy. Som rada, že vás recept zaujal a snáď vyskúša nejaká odvážna osoba...

zizala zizala (moderátorka)

22. 6. 2014 20:59

Hanka mě předběhla, chtěla jsem taky napsat, že jsi pagáčková královna :-))
Jedny lákavější než druhé :-p:-p

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

22. 6. 2014 20:45

;-):yes:

chocolate chocolate

22. 6. 2014 19:50

magdalenka:Ja uz se do toho take musim pustit, tohle zboznuji a furt mam ten ostych:-D..

magdalenka magdalenka

22. 6. 2014 19:43

chocolate::-)) piekla som včera, rána sa dožili dva kusy...a sme boli doma len dvaja...;-)

chocolate chocolate

22. 6. 2014 19:40

Boze, to je bozska mana....:-K

magdalenka magdalenka

22. 6. 2014 17:57

Danca:môj manžel miluje slané pečivo, u neho je zatiaľ na prvom mieste toto, kto vyskúšal, chválil... http://www.toprecepty.cz/recept/24466-slany-silves...

Danca Danca

22. 6. 2014 17:29

Ježíčku na křížku, to musí být dobrota:-O:-!:-p:-p:yes:

magdalenka magdalenka

22. 6. 2014 17:04

Aaaale, ani jedna ste u mňa neochutnali, ani nevyskúšali...
(šrucha je malá, medvedí cesnak zmizol, václavky ešte ďaleko...:-D)

maris maris

22. 6. 2014 16:58

suslajda: že jo, já si tak myslím - její pagáče jsou bezkonkurenční:-p:-):yes::yes:+

suslajda suslajda

22. 6. 2014 16:57

Opět krása Magduška je naše pagáčová královna:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: klobásové rohlíčky klobasova kolecka k vinu klobasove pagačky slovenské pagáče klobásové placky klobásové pagáčiky pagace pagáčik škvakové pagáčová klobaskove pagace jednoduché klobásy klobasova klobásová směs na pivě klobásové slane pagače s klobasou škvarkové pagáčky slovenské pagáč recepty jak spracovat škvarky recepty jak zamrazit klobásy pagačiky so sýrem

Suroviny: mouka hladká, mléko, cukr, droždí čerstvé, sůl, máslo, vejce, smetana kysaná, klobása uzená, sádlo, vejce

TopRecepty.cz

Klobásové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5EVv