Vepřová pečeně se zeleným pepřem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 842 kJ / 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,22 g |
Tuky | 52,69 g |
Vláknina | 16,08 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 35,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2014 17:43
25. 7. 2014 15:41
Ale fakt se netýká receptu a autorka receptu spíš očekává vyjádření k té pečeni, zda jste ji upekl a chutnala vám. Takže už žádné výlevy, kde žijete, kde jste žil, jak vidíte spisovnou mluvu apod tu pod receptem, ale výhradně na diskuzi, jo? Další komentář nesouvisející s receptem, bude mazán, případně po dohodě s autorkou vše bude přesunuto na diskuzi.
Recept pěkný je a tu se úplně ztratí, co si o něm kdo myslí. Děkuji za ostatní kuchaře, kteří chtěj vařit, ne filosofovat
25. 7. 2014 15:27
Recept je dobrý, slovo bezchybný je pre profesionálov, aby recept posúdili.
Áno, žijem v zahraničí už dlho, to ale neznamená, že moja slovenčina je horšia, ako Slovákov žijúcich na Slovensku. Nemám ju kde pokaziť. Pochádzam z oblasti, kde sa hovorilo pomerne slune spisovne (spisovne na Slovensku neexistuje - čím viac ku Bratislave, tým horšie (Pieštany, Trnava atď.) a ku Košiciam takisto). Pravidelne dávam "hodiny" slovenčiny Slovákom, keď prídu na návštevu, pretože hovoria nespisovne (aj keď je to vina skôr spoločnosti, v ktorej vyrastali a v ktorej žijú). Niekomu (zrejme ich je viac než dosť) vadí, že pri receptoch niekto komentuje jazykovú úroveň (alebo hlavne neúroveň...) Hoci to nie je nič, len jeden mizerný recept, je to prezentácia tej ktorej osoby a jej kultúrnej úrovne (neúrovne). A keď to niekto nie je schopný pochopiť, tak si myslím, že tam nemá čo hľadať a hlavne písať! To nie je otázka demokracie ani slobody kúpy počítača a pripojenia na Internet.
24. 7. 2014 20:44
24. 7. 2014 19:16
P.S. To, že píšete ako neregi, neznamená, že nie ste poznaný.
24. 7. 2014 15:17
Ako vždy sa opäť mýlite. Ale to nevadí, na Slovensku sa nikdy príliš spisovne nehovorilo, takže jeden majorán to už aj tak nezmení a nezlepší.
23. 7. 2014 20:28
Ján K.: Že je botanický názov bylinky v recepte majorán záhradný, je tiež pravda, to ale neznamená, že v gastronómii a iných odboroch je potrebné sa vyjadrovať botanickými názvami. To platí len pre botaniku. Takže ak autorka použila slovo majoránka, použila ho dobre. Je to hovorové slovo, ale nie nespisovné.
A len tak medzi nami, namiesto podpichovania si prečítajte ešte raz svoju vetu: "Majoránka je po česky a slovo nesprávne používané na Slovensku." Myslíte, či po slovensky alebo po česky, že je to štylisticky správne?
Tak skúste recept použiť a zybtočne nekomplikovať život tým, ktorí na rozdiel od vás dokážu aj niečo urobiť, nie iba rozprávať.
23. 7. 2014 20:06
23. 7. 2014 18:47
Souhlasím s vámi ohledně těch neregi Ale s vaším nickem bych si setsakra dával bacha na vulgárnosti, byť vytečkované...
23. 7. 2014 16:49
23. 7. 2014 16:16
23. 7. 2014 14:16
23. 7. 2014 13:57
btw..vy ste tou majorankou namojdusu posadnuty....
23. 7. 2014 12:27
kytica čerstvého majoránu
Majoránka je po česky a slovo nesprávne používané na Slovensku.
23. 7. 2014 12:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 23 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 11 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 11 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 11 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 11 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 11 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 12 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Samosběry jahod začaly: Nejlevnější jahody seženete za 60 Kč/kg u Kolína. Sbírá se ale už i na Moravě
Remoska - energeticky nenáročný spotřebič. Upečete v ní téměř vše jako v klasické troubě
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Další recepty
Tématické fráze: vepřové se zeleným pepřem vepřova pečene nej recept vepřové maso se zeleným pepřem vepřová pečeně recept vepřové maso recept se zeleným s pepřem veprova pecene nej recepty recept maso se zeleným pepřem vaření v remoske veprova pecene recept ty ze zahraničí vepřová pečeně slovensky vepřove pečene nej recepty pečení nej recepty z vepřové pečeni recept vepřovou pečeni ze šunkovaru veprove na se zeleným pepřem omacka so zelenym peprem vepřévá pečeně recept vepřévá pečeně recept vepřová pečeně
Suroviny: plec vepřová, sůl hrubozrnná, česnek, majoránka čerstvá, sůl, semínka hořčičná, pepř zelený, olej, výpek z masa, smetana, hořčice, pepř zelený, pepř drcený, sůl
Vepřová pečeně se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E7vN
16 názorů