Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími játry, jejich chuť tak dostane úplně nový rozměr.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
12-13 kousků
Nutriční hodnoty
Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,75 g |
Tuky | 105,30 g |
Vláknina | 48,18 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 6,69 g |
Sůl | 16,45 g |
Sacharidy | 429,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V každém případě nechte kmín v těstě, nádherně zvedne chuť brambor v lokších, máslo v mazání ji jen potvrdí a jsou pak opravdu vynikající. Tyto lokše dělám velmi často, jsou velmi jemné, neztvrdnou a nejsou na druhý den gumové jako z hladké mouky. Jako přílohu dávám k fazolové s uzeným, nebo ke kachně a huse. Plněné a taky přílohové se mohou podávat i z pomalu kvašenými, křupavými okurkami, vhodně je to doplní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2014 20:31
22. 10. 2014 18:13
22. 10. 2014 17:53
Kuchaŕe nemlaťte - snad jenom výjimečně !
Asfaltové holuby ,to musím říct manželovi ,čím se dají nahradit !
22. 10. 2014 14:47
píšete:"...někde je dělají tak tvrdý ,že se nedají ukousnot..."
Nic nepotěší víc, než neštěstí druhého...
Lokše jsem měl v životě párkrát!
Poprvé jsem jimi málem umlátil kuchaře
Podruhé jsme je použili na střelnici místo asfaltových holubů
Dám jim tedy, lokšám, ještě jednu šanci...
Obvykle zde neqokám před tím než jídlo uvařím, ale píši proto, že až budete kolem Martina od samého škytání celá poskakovat, tak abyste věděla, že to na nich myslím ich Zda v dobrém, či ne, se ukáže.
*****
A to že sádlem poctivě impregnované lokše "...jsou lehce stravitelné,jelikož se podávají k mastným a těžkým jídlum jako husa nebo kachna..." mě tedy opravdu pobavilo No, všechno je relativní, že?
22. 10. 2014 09:05
22. 10. 2014 09:03
21. 10. 2014 20:25
21. 10. 2014 20:21
21. 10. 2014 12:11
21. 10. 2014 12:09
21. 10. 2014 10:46
21. 10. 2014 08:47
21. 10. 2014 08:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 12 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 19 minutami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 1 hodinou
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 2 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 3 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 6 hodinami
Fish and chips
Saona uvařila před 7 hodinami
Zeleninová polévka
Recept24 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Slepý myši: Tato krajová specialita je hotová během chvilky. Brambory s česnekem jsou prostě neodolatelné
Bramborové placky lokše patří k oblíbeným pochoutkám. Jak je dobře rozválet a upéct, poradí názorné video
Jak připravit dokonalou pečenou kachnu? je třeba dodržet několik důležitých kroků
Další recepty
Tématické fráze: co jsou lokše lokse ke kachne bramborové lokše k huse kachna a lokše lokše lokše recept co ke kachně placky ke kachně kachna s lokšemi husa z grobu placky k huse příloha k pečené kačeně lokše jako priloha lokše s husou prave lokse přílohy k pečené kačeně pečená husa s lokšemi kachna lokše jak se delaji prave slovenske lokse pečená husa z grobu
Suroviny: brambory typ b, mouka polohrubá, sůl, kmín celý, sádlo husí, máslo, játra kuřecí, olej, cibule, pepř mletý, majoránka
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD2R
28 názorů