Ghee ze šlehačky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 975 kJ / 1 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,50 g |
Tuky | 175,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 12,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ghee se při smažení nepálí a funguje tudíž stejně dobře jako rostliný olej nebo sádlo. Jídlu dává máslovou chuť. V Indii a na středním východě je ghee nedílnou součástí rýžových pokrmů a sladkostí.
Hnědé krystalky můžete zalít trochou vody a cukru a znovu přivést k varu. Když se voda vyvaří chutná to jako karamelky.
Do ghee se občas pro lepší aroma přidávají curry listy anebo listy betelové.
V Indii se ghee dělá z bůvolího mléka (buffalo milk) a má bílou barvu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2015 15:56
6. 2. 2015 15:26
6. 2. 2015 14:21
Vyšleháním získáte podmáslí a ghee se vaří kratší dobu. Ale pokud podmáslí nepotřebujete, tenhl ekrok se vynechává. Ghee se dá dělat i z mléka, ze kterého se udělá jogurt a z něj se pak vyšlehá máslo a poté se udělá ghee. To jsem ještě nezkoušela.
Každopádně pokud potřebujete akutně ghee a nemáte doma máslo anebo pokud máte zbytek smetany a nevíte co s ní, můžete z ní před zkažením udělat trošičku ghee a o tom byl tento recept.
6. 2. 2015 14:13
6. 2. 2015 10:50
6. 2. 2015 10:22
...se omlouvám, že jsem se do toho "namontoval"
Počkáme tedy na vyjádření autorky...
6. 2. 2015 10:17
6. 2. 2015 09:55
prečo 3 dni?
Patrně proto, až se pro další zpracování nashromáždí (nasbírá) dostatečné množství smetany
6. 2. 2015 09:49
casino : cat asi myslí, prečo 3 dni, u nás sa proste smotana pozberala po usadení naraz.
6. 2. 2015 09:49
No, "sbírání smetany" je terminus technicus"
Nadojené mléko se nechá v klidu a chladu stát, pak se z hladiny sebere smetana...
6. 2. 2015 09:37
6. 2. 2015 09:28
6. 2. 2015 08:32
5. 2. 2015 23:49
5. 2. 2015 16:57
"sbíraná šlehačka"
No, u nás (resp. u babičky) se sbírala SMETANA
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 1 hodinou
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 18 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 22 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Muffiny s kousky čokolády
Anicka78 uvařila před 17 minutami
Kolínková směs s masovými kuličkami
KamSuch uvařila před 27 minutami
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 10 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 11 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 12 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 13 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 14 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sbírání smetany co udelat ze šlehacky domácí máslo z kravského mléka jak udělat šlehačku sbírání smetany z mléka dvojitá smetana jak sebrat smetanu z mléka jak sebrat smetanu šlehačka z mléka a s másla výroba másla z kravského mléka recepty ze šlehačky sbírání smetany z kravského mléka jak se sbírá smetana šlehačka z mléka a másla kotlety na šlehačce videorecept jak se dělá ghee co je ghee slehacka z obycejneho mleka šlehačka z kravského mléka jak se udělá šlehačka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
15 názorů