Kuřecí vývar s krupicovými noky
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 6 520 kJ / 1 558 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,21 g |
Tuky | 85,81 g |
Vláknina | 17,65 g |
Cholesterol | 560 mg |
Sodík | 619 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 94,47 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2020 20:14
Vzhledem k tomu ze vařím kuřecí vývar dělám velmi často, tak bych bral vývar z krků za velice slabý a fádní. Určitě bych tam dal minimálně jeden slepicí, nebo kuřecí skelet. Ten tomu teprve dodá úplnou hodnotu kuřecího vývaru, zejména tu krásnou nažloutnou barvu, která je charakteristická pro tento druh vývaru a takzvané ,,oči,, tedy vyvařené sádlo.
Pažitka je zajímavá, ale nenahradí čerstvou zelenou petrželovou nebo libečkovou nať. Tu mívám čerstvou celoročně po ruce.
Uvařené maso nakrájené na drobno dám zvlášť do misky a každý si dá podle svého, což ještě tu polévku chuťově a obsahově obohatí.
Noky dělám podobně, jen tam přidávám podle chuti přiměřeně ,,PODRAVKY NEBO KUCHÁRKA ,, , dostanou tak jinou, vznešenější chuť , než jen ,,krupicovou,, . Navíc mají i zajímavější na oko působivější dojem.
TEN MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK , není u nás v oblibě- ale to je asi krajová záležitost.
NOKY, to máslo dodá sice polévce nějakou jemnost a vajíčko vše spojí. To je dle mého gusta.
Dělat noky pomocí dvou lžiček je super, jsou přibližně stejné, nejsou upatlané ruky a je to i projev kuchařského umění.
,,TOŠ TAK,,
29. 5. 2015 08:30
28. 5. 2015 18:58
Bylinky používám podle sezony,teď jsem použila libeček s petrželkou
klukodvody:Pokud se maso z krků nesní hned při obíračce,tak ho nakrájím do polévky,nebo udělám huspeninu
jarda Kadic:Jaroušku,já noky většinou dělávám přes haluškovač,ale tentokrát jsem je dělala pomocí lžiček podle rcp a ony"potfory"dost nabyly
19. 4. 2015 10:50
Ale to naše kuchařinky určitě znají
19. 4. 2015 10:19
18. 4. 2015 13:26
17. 4. 2015 12:40
16. 4. 2015 17:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Právě bylo uvařeno:
Veselé jednohubky
MajaFero uvařil před 36 minutami
Babiččina drožďová pomazánka
MajaFero uvařila před 38 minutami
Toustové lívance
Lucie8 uvařil před 1 hodinou
Punčové řezy II
Jarda97 uvařila před 2 hodinami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
oli.fisch uvařila před 10 hodinami
Houby s tarhoňou
Eviip uvařila před 11 hodinami
Červená čočka na kyselo
honza3792 uvařil před 11 hodinami
Výborné lasagne
honza3792 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Dvacetiminutový těstovinový oběd: Vynikající jídlo plné masa a zeleniny je hotové za chvíli a zvládne ho i začátečník
Náš život s celiakií aneb Jak se bez lepku najíst na dětské oslavě. Chce to extra občerstvení i extra přátele
Další recepty
Tématické fráze: kureci vyvar s noky vyvar s noky vývar z kuřecích krků polevka s krupicovymi noky kuřecí polévka s noky noky do kuřecí polévky kureci vyvar s nocky krupickove noky krupicové noky do polévky noky z dětské krupicky kuřecí vývar se zeleninou kuřecí vývar s nokama vyvar s nokama noky do vývaru kureci vyvar skrupicovymi noky kuřecí vývar s nokyo zeleninová polévka s noky kureci vyvar s mrkvi a noky recept na nočky do vyvaru kuřecí noky
Suroviny: krk kuřecí, cibule, česnek, mrkev, celer, petržel, rajče, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, kmín celý, máslo, sůl, ořech muškátový, vejce, krupice pšeničná, pažitka
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzVn
8 názorů