Slezský cymes z okolí Częstochowy
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 997 kJ / 2 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,54 g |
Tuky | 35,32 g |
Vláknina | 50,58 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 488 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 411,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Cymes je laskavým dodatkem do mas. Pro nás trochu neobvyklým, leč kdo zkusil… Slovo cymes jako jidišismus přešlo do polštiny a znamená něco „fajneho“ sladkého, dobrého. To sladké a šťavnaté potěšení našeho patra je často připravována dlouhým a pomalým dušením, nebo pečením při nízké teplotě, až nabere zlatisté barvy a lahodné chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 minutami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 24 minutami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 1 hodinou
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 1 hodinou
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 1 hodinou
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 1 hodinou
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Špenátový quiche
tomas392 uvařila před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
TondaJ uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Šunkofleky: Česká klasika může být lahodnější díky smetaně a vývaru z uzeného masa, důležité je správně uvařit těstoviny
Další recepty
Tématické fráze: slezske recepty
Suroviny: cibule, ghee, mrkev, med, ovoce sušené, pomeranče, šťáva pomerančová, skořice mletá, sůl, pepř bílý
Slezský cymes z okolí Częstochowy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XRvW
0 názorů