Rychlý smrkový med
Mladé smrkové výhonky představují doslova bombu plnou vitamínu C. Jsou měkoučké, a proto se dají konzumovat jen tak nebo přidat například do salátu. My pro vás máme recept, jak si jejich chuť uchovat ve formě medu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 29 286 kJ / 7 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 750,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Používá se například do čaje. Pomáhá při nemocech z nachlazení, posiluje imunitu, napomáhá rekonvalescenci. Výhonky se dají naložit i do alkoholu a tím získat účinnou tinkturu užívanou taky např. na revmatické klouby.
Zdroj: Knihovnička Recepty - To nejlepší z bylinek.
Med je dost hustý, tmavý a má jemnou a dobrou chuť. Dělala jsem i sirup ze smrkových výhonů, recept je tady přidaný do podobných receptů, tam je ovšem chuť o moc intenzívnější a jiná, o hodně výraznější, sirup je dělaný po studenu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2010 21:35
17. 6. 2010 16:35
mockrát děkuju za super nápad!!!
každý rok vařím jen z bezu a pampelišek případně akátu ale tenhle je chuťově úplně odlišný a všichni si ho moc pochvalují :)
5. 6. 2010 06:57
Miri,tak Tobě se vlastně výhonky na sirup už macerují, jsem se teď dočetla Tak doporučuji všem ostatním, aby vyzkoušeli, jen nevím, jestli už není pozdě..
2. 6. 2010 14:18
29. 5. 2010 17:28
29. 5. 2010 17:23
6. 5. 2010 21:05
6. 5. 2010 17:19
21. 6. 2009 21:56
20. 6. 2009 15:21
18. 6. 2009 20:16
18. 6. 2009 19:39
18. 6. 2009 19:33
18. 6. 2009 15:09
18. 6. 2009 13:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 16 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 18 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 4 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 4 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 4 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 4 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 4 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 5 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 7 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 8 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se dělá smrkový med. Mladé výhonky sbíráme brzy na jaře, med se uplatní především při nachlazení, ale i jako běžné sladidlo
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: smrkový med med ze smrku smrkový med recept med ze smrkovych med ze smrku recept recept na med ze smrku med ze smrkových výhonků smrckovy med recept na smrkový med podbělový med med ze smrčků med smrkový med z vyhonku smrku recepty na med hustý smrkový med med ze sedmikrasek domácí smrkový med recept med z smrkových výhonků sirup ze smrkových výhonkú med recept
Suroviny: smrkový v ýhonek, citron bio, voda, cukr
Rychlý smrkový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O76N
83 názorů