Tlačenka ve sklenici
Tlačenka s octem a cibulí je skvělá čerstvá. Avšak my ji můžeme připravit i do zásoby a zavařit ve sklenicích. Na kousky nakrájené maso a pomleté kůže smícháme s kořením a vývarem. Uvařenou směs pak nadávkujeme do sklenic a zavaříme.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 50 412 kJ / 12 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 873,80 g |
Tuky | 950,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 6,21 g |
Sodík | 1,45 g |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Víčka na zavařování používám jen nová, s červenou gumičkou. Mám jistotu, že se mi dobře zavařené maso nezkazí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 9. 2022 12:57
22. 9. 2022 23:05
22. 9. 2022 22:25
11. 4. 2018 10:10
24. 12. 2016 16:02
Rád si ji po troškách, po jedné sklenici udělám a půjde to bez sterilace.
Děkuju moc, bod už jsem přidal.
20. 12. 2016 18:49
20. 12. 2016 17:58
Člověk se stále učí. Zdraví Vás , Milan P.
19. 12. 2016 14:41
18. 12. 2016 23:26
Tlačenku (spíše libovější) plním do plastových rukávů, povařím ve vodě, po vychlazení krájím na jednoporcové plátky, plátky proložím PE folií, po 4 porcích vložím do PE sáčku a RYCHLE zamrazím. Před konzumací nechám zvolna rozmrazit v lednici. Nerozpadá se, akorát játra trošku změní strukturu
18. 12. 2016 19:38
18. 12. 2016 13:12
To nemá chybu. Tlačenku také děláme, jen ji dáváme do salámových střev a pokud je tlačenky více, tak do mrazáku.Tlačenky jsou menší a rychleji se po rozmrazení spotřebují.
Milan P.
12. 12. 2016 10:18
11. 12. 2016 10:10
Bude třeba pořádně využít tohle zimní období.....venku je parádně chladno, v kuchyni "přeslazeno" od chystaného cukroví a nám si v lednici hoví kus plecka na domácí šunku...
11. 12. 2016 08:16
yanull: Tlačenkové rizoto jsem zkusila kdysi z nevědomosti, nesetkalo se s úspěchem. Raději to, co je pro studenou kuchyni, necpu do teplých jídel
10. 12. 2016 23:04
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 15 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 1 hodinou
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 4 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 4 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 4 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 5 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 5 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 5 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 7 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavařování tlačenky do sklenic zavařovani tlačenky zavařená tlačenka jak uchovat tlačenku jak zavařit tlačenku tlačenka zavarovani tlačenka tlačenka do mrazáku tlačenka v mrazáku tlačenka zavařování tlačenka ve sklenicích jak zavařovat tlačenku uchovani tlačenky zavařovací sklenice na tlačenku tlačenka zavařená tlačenka z mrazáku zavarena domaci tlacenka domácí tlačenka ve sklenici salámová tlačenka domácí tlačenka zavařená
Suroviny: hlava vepřová, koleno vepřové, plec vepřová, kůže vepřová, maso vepřové, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek
Tlačenka ve sklenici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1k63
24 názorů