Domácí větrníky
Tento zákusek je trochu retro, ale protože je prostě fantasticky dobrý a neodolatelný, jeho obliba neklesá. A jak se pozná takový dobrý větrník? Má vláčný korpus, nadýchanou karamelovou šlehačku a lesklou polevu, pokud ale nemůžete zrovna na ten pravý, nešizený narazit, připravte si ho jednoduše doma.
Suroviny pro 30 kusů
30 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 35 246 kJ / 8 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,90 g |
Tuky | 724,81 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 3,25 g |
Sodík | 1,56 g |
Sůl | 3,94 g |
Sacharidy | 345,52 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 1. 2017 01:08
Já jsem trdlo!! Děkuji, že jste se na tu polevu zeptala, vždyť já tam zapoměla dopsat, že jsem ji na závěr ještě dosladila moučkovým cukrem a to řádně. Jdu to hned napravit.
3. 1. 2017 01:03
Já větrníky nikdy předtím nedělala, byla to taková předsilvestrovská improvizace , recept na odpalované těsto není můj, ale ta poleva byla momentální nápad a vyšlo to, stejně jako krém. Mám ráda mléčný karamel a tenhle je chuťově výborný a ta poleva tuhla tak rychle, že jsem ji musela několikrát přihřívat, abych s ní mohla nazdobit všechny větrníky. Než jsem potřela poslední, byla poleva na těch prvních vlastně suchá a nelepila. Pravda je, že nevím, jak dlouho je schopná v tomhle stavu vydržet, protože třicet kousků je na naši rodinu malé množství, do dvou dnů bylo po nich. A abych ještě upřesnila - tu šlehačku jsem přidávala postupně a jelikož v polevě byly během vaření pořád kousky, nakonec na ty dvě lžíce karamelového mléka padla celá šlehačka. Je to sice kalorická bomba , ale fakt moc dobrá.
3. 1. 2017 00:53
Děkuji. Vaše ruce jsou určitě šikovné dost. Já se přiznám, že odpalované těsto jsem dělala poprvé v životě. Myslela jsem si taky, že je to složité, že to nezvládnu a výsledek mě příjemně překvapil.
2. 1. 2017 17:53
2. 1. 2017 15:04
2 lžíce karamelizovaného zahuštěného slazeného mléka (Caramelo Condé)
250 ml 33% šlehačky
Fakt nedošlo k chybě v poměru?
Pokud ne, tak jak dlouho tato poleva na vršcích zasychá do stadia, že aby se nelepila?
2. 1. 2017 14:22
2. 1. 2017 12:47
1. 1. 2017 23:29
Děkuji.
1. 1. 2017 23:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 13 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 15 minutami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 38 minutami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 2 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 2 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 3 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 3 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 4 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí větrníky větrníky recept recept na domácí větrníky domácí větrník poleva na větrníky jednoduché domácí větrníky recept domácí větrník na plech krém do větrníků větrniky domácí větrník recept domaci vetrniky recept domaci vetrnicky vetrnik recept domácí větrníky na plech poleva na větrníky recept recept na větrník domácí karamelové větrníky recept na větrníky krém na větrníky poleva na vetrník
Suroviny: voda, olej, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, šlehačka, cukr moučkový, máslo, mléko, pudink karamelový, cukr, caramelo, smetana ke šlehání, šlehačka, ztužovač
Domácí větrníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v69L
9 názorů