Domácí tatarská omáčka
Jste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit lahodnou tatarku z pohodlí domova.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 318 kJ / 1 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,94 g |
Tuky | 162,48 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,23 g |
Sacharidy | 6,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dochutit můžeme i octem nebo worcestrovou omáčkou, ale to už nechám každému po libosti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 10. 2011 13:02
zkusila jsem tento recept a je to velká mnamka.Je jasné že každý to dělá jinak ale tento recept mi moc chutná
12. 12. 2010 15:01
Jen tak na okraj se slehaji zloutky s olejem a octem,kdyz nevis neurazej jiny.
22. 11. 2010 01:16
Divam se ceskou stranu na vylepsenou Tatarskou Omacku ale boze TA se dela uplne jinak Nez jek zde pise ... dela se ze separated egs a slehase s olejem aby se tak vytvorila majoneza do ktere se postupne pridavaji chute a jine koreni ... takze jen tak na okraj ...
18. 6. 2010 16:06
Jo jo Dave, domácí tatarka z kupované majonézy. A je výborná lepší než kupovaná tatarka. Po zkušenostech se salmonelou si může říkat kdo chce a co chce, syrové žloutky nepoužívám a z kupované majonézy Hellmannsky je domácí tatarka super. Okurky a cibuli nekrájím, ale najemno strouhám, na 200 g Majolky® dávám 3 menší okurky a půl cibule. Špetku cukru, trošku worchesteru, plnotučnou hořčici, pepř, sůl a naředit lákem z okurků. Ochutnám a doladím :) Tatarku kupovanou u nás už nikdo nechce.
13. 5. 2010 15:35
Domácí tatarka z kupované majonézy?
6. 5. 2010 15:09
jo česnek tam nemas a ten je tam super skus to a nesetri
6. 5. 2010 15:08
delam stejne super i ke gril.masu
27. 3. 2010 20:38
Občas taky dělávám z majonézy tatarskou omáčku. Dělám malinko jinak, ingredience jsem napsala pod foto
23. 1. 2010 14:46
marenka.j: špetička moučkového cukru, kousíček sardelky, pár kapek wochestrové omáčky, pár kapek citronové šťávy a je to skoro stejné
15. 9. 2009 12:03
poprvé v živote jsem zkoušela dělat tatrku sama. použila jsem tvůj recept, jen jsem dala obyčejnou hřčici a vůbec nebyl potřeba lák z okurek. A bylo to móóóc dobré... bodík
9. 6. 2009 07:57
Dělám podobně, ale dávám obyčejnou hořčici a ještě přidávám 4 lístky nakrájeného libečku, Jani R.- zkus to
8. 6. 2009 18:24
Dobrý nápad. +
8. 6. 2009 15:29
Niekde som čítala,že by tam mal ísť aj estragon.Tiež je to dobré.
8. 6. 2009 15:26
Dobrý nápad. Kdysi jsem dělala i majonézu, ale už je to dlouho a zas tak moc ji nepoužívám, tak jeden sáček mi většinou stačí, ale rozhodně si to uložím, pro každý případ.
8. 6. 2009 14:03
...dělám si sama i majonézu, ale hlavně, přidávám do tatarky i 3-4 rozmělněné kapary...fakt je to vynikající...jo a posílám bodík...
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 6 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 19 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 4 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 11 minutami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 23 minutami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 37 minutami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 55 minutami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 59 minutami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 1 hodinou
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 1 hodinou
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 2 hodinami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí majonézu podle našich rad připravíte snadno, rychle a spolehlivě. Zdánlivě náročný úkol zvládnou i začátečníci
Tatarská omáčka má zřejmě bulharský původ. Víte, která bylinka v ní správně nemá chybět?
3 těstovinové saláty z tuňáka v konzervě: Ochutnejte barevné a syté saláty
Další recepty
Tématické fráze: recept na tatarskou omáčku recept na domácí tatarskou omáčku vyroba tatarky domácí tatarka výroba domácí tatarky recept na domácí tatarku domácí tatarka z majonezy tatarka z majonézy výroba majonézy jak vyrobit tatarskou omáčku jak udelat tatarskou omacku tatarska domácí tatarka z Majolky® tatarka z Majolky® tatarská omáčka z jogurtu výroba domácí majonezy recept tatarskou omačku recept na tatarku jak se dela tatarka domácí tatarka recept
Suroviny: majonéza, cibule, okurky sterilované, lák okurkový, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý
Domácí tatarská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjxP
33 názorů