Velikonoční aspiková vejce
Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky. Dochutit a vyladit náplň můžete podle vlastní fantazie.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 501 kJ / 1 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,97 g |
Tuky | 69,60 g |
Vláknina | 10,82 g |
Cholesterol | 2,24 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,70 g |
Sacharidy | 30,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Už 11 let mailem koluje recept na aspik, ztuhnutý ve vaječných skořápkách.
V receptu jsou jiné suroviny, chybí gramáže, takže jsem si vše odvážila, odměřila a upravila podle sebe a naší chuti.
Místo šunky můžete použít libovolný druh vařeného či pečeného masa a zeleninu podle toho, jakou máte rádi.
Chuť nálevu je na každém z vás. Tato várka vyjde přibližně na 9 -10 vaječných skořápek.
Můžete také použít návod přímo na sáčku od želatiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 4. 2017 10:38
Super
13. 4. 2017 10:29
magdalenka: Taky jsem překvapená..https://www.toprecepty.cz/recept/11054-zelatinova-...
13. 4. 2017 08:04
Ešte stále prekvapíš...vajíčka sú nádherné a verím, že chuťovo tiež!
13. 4. 2017 06:11
Krásná vajíčka
12. 4. 2017 22:11
Ta jsou krásná
12. 4. 2017 18:40
Moc pěkné
12. 4. 2017 18:35
Moc hezky to vypadá
12. 4. 2017 18:20
užasné
12. 4. 2017 17:42
Původní komentář jsem odstranila.Vkládání fotografií již funguje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 19 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 10 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 11 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 13 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 13 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 14 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 16 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaký je rozdíl mezi agarem a želatinou? Použití zahušťovadel je snadné
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Další recepty
Tématické fráze: vejce v aspiku aspiková roláda velikonoční recepty recept vejce v aspiku velikonočni vejce tresena buchta recept na ruské vejce v aspiku vajicka v aspiku váječný aspiku ruská vejce v aspiku aspiky recepty recepty vejce v aspiku velikonoční aspiková vajíčka použití vaječných skořápek velikonoční vejce recept aspik ve skořápce aspiková miska velikonoce vejce recepty na ruske vejce v zelatyne priprava aspiku
Suroviny: šunka, želatina prášková, hrášek sterilovaný, petrželka, mrkev, vejce, cukr, majonéza, olej
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
24 názorů