Grissini attorcigliati (kroucené)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 548 kJ / 370 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,70 g |
Tuky | 2,08 g |
Vláknina | 3,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,02 g |
Sůl | 5,04 g |
Sacharidy | 73,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyto jednoduché chlebové tyčky jsou vhodné k zakousnutí mezi jídly nebo k přikusování (jako příloha). U nás doma chutnají suché nebo s dipem, spíš jako chroustání k televizi – určitě jsou lepší než smažené, přesolené brambůrky.
Co třeba zakysaná smetana, sůl, pepř, česnek nebo zakysaná smetana s trochou žervé, paprikou a solí….? Fantazie.
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2017 14:42
nigina: myslíš tím, že se ti těsto pružně natahovalo a hned po položení zase smrsklo?
Pokud ano, pomůže, když před krájením tyček necháš vyválený plát 10 (12) minut odpočinout. Těsto opět začne kynout, nepatrně zvětšovat objem, měknout, a proto se pak nakrájené tyčky dají lehce i natáhnout.
Vyválený plát je asi 3/4 cm hrubý, nakrájené tyčky jsou docela krátké, ale při přenášení na plech se natáhnou ažaž
Pokud ano, pomůže, když před krájením tyček necháš vyválený plát 10 (12) minut odpočinout. Těsto opět začne kynout, nepatrně zvětšovat objem, měknout, a proto se pak nakrájené tyčky dají lehce i natáhnout.
Vyválený plát je asi 3/4 cm hrubý, nakrájené tyčky jsou docela krátké, ale při přenášení na plech se natáhnou ažaž
9. 6. 2017 14:21
Hneď ako som v doručených mailoch klikla na toprecepty, som vedela, že tie tyčinky sú tvoje Už som raz robila nejaké tyčinky, boli dobré, ale neboli pekné, už vôbec nie ako tieto. Prosím ťa, Ivi, aké hrubé si mala testo , keď si krájala tyčky? Mne sa to pri kladení na plech naťahovalo ako guma v gatiach a zúrila som. To je najhoršia fáza celej prípravy.
8. 6. 2017 19:01
Vypadají moc krásně, stejně jako naše oblíbené "Křehké tyčinky Crox" z Penny.
8. 6. 2017 12:52
super recept přikusovat k dobré polévce,nebo jen tak
8. 6. 2017 10:03
magdalenka: proč bych se měla hněvat? Jsme na stránkách o vaření - čím větší výběr, tím lépe.... díky
8. 6. 2017 09:57
joooo...do podobných som pridala "moje" grissini, ak sa nenahneváš...aby sa aspoň niečo z tam toho podobalo...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 15 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 51 minutami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 2 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 5 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 5 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 5 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 6 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 6 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 6 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: grissini recept grissini recept na grissini krouceny chleba recept kroucené tyčky na rajčata kroucene tycinky recept tyčky grisini recepty křehké kroucené sýrovè tyčky kroucený chléb recept recept kroucený chleba crox recept krouceny chleba křehké kroucené tyčinky krehke tycinky crox recept na kroucený chleba krehke syrove tycinky top recepty křehké sýrové tyčinky crox recept kroucene tycky k rajčata grassini tycky crox křehké tyčinky
Suroviny: voda, sůl, olej, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí, bylinky
Grissini attorcigliati (kroucené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z87Y
6 názorů