Croissanty
Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty zkušenější v pečení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 439 kJ / 3 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,05 g |
Tuky | 207,04 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 853 mg |
Sodík | 5,07 g |
Sůl | 12,55 g |
Sacharidy | 368,47 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2014 16:33
30. 7. 2013 18:39
26. 2. 2013 19:49
4. 11. 2012 10:54
Delal jsem croissanty podle tohoto receptu, chutove jsou velicemdobre, ale mel jsem pomerne dost tvrdy povrch, nevi nekdomco jsem udelal spatne ?
Predem diky za odpovedi :)
12. 5. 2012 11:13
ahoj, nejsem autorka ale odpovím ti. Překládání je důležité, aby jsi dosáhla správné struktury těsta. Tajemství křehkých vrstev croissantu spočívá ve správné teplotě másla, v překládání, chlazení a rozvalování těsta. Jedno s druhým totiž souvisí – máslo se dobře spojí s těstem jen tehdy, pokud má správnou teplotu. Těsto s máslem půjde dobře rozválet, jen je-li vychlazené. A konečně, typické vrstvičky se vytvoří, pouze pokud těsto několikrát přeložíš a rozválíš.
12. 5. 2012 10:23
16. 2. 2012 12:17
21. 10. 2011 10:34
14. 5. 2011 20:29
máš je luxusní
13. 1. 2011 23:09
13. 1. 2011 19:08
9. 1. 2011 10:21
8. 1. 2011 20:30
8. 1. 2011 18:41
8. 1. 2011 10:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 3 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Jemné domácí houskové knedlíky
Indianapi uvařila před 42 minutami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
Cikitaka uvařila před 2 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
adamustonik uvařila před 3 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Kveta58 uvařil před 3 hodinami
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 3 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 5 hodinami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 6 hodinami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 6 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: croissant recept těsto na croissanty croissanty recept recept na croissant recept na croissanty crosant recept croissanty těsto na croissant recept croissant crosant croissant crossiant croisant croisant recept crossant croissantové těsto crossiant recept recept na croisant recepty croissant recepty croisant
Suroviny: mouka hladká, máslo, mléko, droždí sušené, cukr, sůl, vejce, voda
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgAE
18 názorů