Patizonový prívarok na dva způsoby
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 556 kJ / 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,35 g |
Tuky | 41,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Patizon je taková opomíjená zelenina, všude cukety. Ale je moc dobrý. Ten "prívarok" je v uvozovkách úmyslně, slovenské gazdinky by mne možná nepochválily :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2019 18:26
tejaja: Ďakujem pekně
K prívarku jistě klobáska, špekáček, volské oko...možností je hodně, je to takové univerzální jídlo...
I proto jsem chtěla ukázat, že ze stejného základu lze udělat dvě úplně jiná jídla. Klasika se smetanou a bramborem a prívarok ještě bez smetany s dušeným hovězím - s tím sosem z toho masa
K prívarku jistě klobáska, špekáček, volské oko...možností je hodně, je to takové univerzální jídlo...
I proto jsem chtěla ukázat, že ze stejného základu lze udělat dvě úplně jiná jídla. Klasika se smetanou a bramborem a prívarok ještě bez smetany s dušeným hovězím - s tím sosem z toho masa
15. 8. 2019 18:07
Evička, prečo nepochválili a prečo úvodzovky? Ono to prívarok je. Už som tu niekoľkokrát písala, že cuketa sa nehodí na všetko. Na prívarok rozhodne tekvica alebo patizón. Takže ja osobne chválim.
Len doplním, že ku prívarku môže sa podáva´ť aj volské oko,. akékoľvek dusené mäso, opečený špekáčik alebo u nás sa podával aj na kolieska nakrájaný špekáčik, ktorý sa prehrial na orestovanej cibuli s mletou paprikou a trošku podliatou vodou. Nechá sa to prejsť varom.
Len doplním, že ku prívarku môže sa podáva´ť aj volské oko,. akékoľvek dusené mäso, opečený špekáčik alebo u nás sa podával aj na kolieska nakrájaný špekáčik, ktorý sa prehrial na orestovanej cibuli s mletou paprikou a trošku podliatou vodou. Nechá sa to prejsť varom.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 9 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 22 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 36 minutami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 57 minutami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 3 hodinami
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 5 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 7 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Potřebujete nasytit rodinu za pár korun? Zkuste slovenské prívarky. Bývají zeleninové, luštěninové a dokonce bramborové
Další recepty
Tématické fráze: prīvarok z patizonu patizonový bramborák recept na patizonový bramboráky prīvarok patizon patizonový karbanátek patizonovy gulas s kuřecím masem patizonovy gulas
Suroviny: máslo, sůl, kopr čerstvý, jíška světlá, ocet, smetana 12%, česnek, brambory rané
Patizonový prívarok na dva způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5Bp
2 názory