Likérové špičky s vaječným koňakem
Výroba špiček je vskutku mistrovským dílem, které však zvládnete i doma. Nadýchané buflery jsou základním stavebním piškotem pro čokoládové tělo špičky, které naplníme řízným vaječným likérem a celé je pak doslova vykoupeme v čokoládě.
Suroviny pro 50 kusů
50 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 46 276 kJ / 11 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,13 g |
Tuky | 615,49 g |
Vláknina | 79,06 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 1 107,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kovová špička má z boku díru, kterou prochází vzduch. Po vložení této špičky do sáčku je nutné, aby boční otvor zůstal volný (můžeme v tomto místě propíchnout sáček).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2024 12:28
Tak za mě recept super. Na první pokus hromada chyb, ale pro příště už aspoň vím, čeho se vyvarovat. 😁 Doporučuju.
24. 8. 2020 19:38
Blanka Fenclova: recept je vyborny a spicky k sezrani!
23. 8. 2020 18:57
Recept je super jen jsem si ulehčila práci, a piškoty koupila Chtěla jsem vložit foto k tomuto komentáři ale bohužel mi to nejde
25. 4. 2020 12:39
Mireli: Byla to fuška. Semo tamo, nějaký koňak vytekl, než jsem zaplácla dírku v krému. Semo tamo, se nějaký vypečený piškot, ke své škodě napil vaječňáku, jistě ho bolí hlava doteď, pač sem do něj přidala 2 dcl. skvělého rumu z Rakous! Aby to mělo chuť, tak jsem přidala do vanilkového pudinku vanilkový lusk. Ale nejhorší, bylo koupání v čokoládě, hezky po jednom, namydlit, opláchnot a nechat odtéct........
24. 4. 2020 20:43
Veronika.Hrozna: Jsem ráda, že se našel někdo, kdo recept vyzkoušel. Zároveň děkuji za zaslané foto. Tento zákusek a celkově jeho tvorba je plná záludností, jste odvážná, že jste se do něj pustila. Pobavila jste mě, svými přirovnáními k jeho tvorbě. Musíte být veselá osoba. Výsledek možná není jako od cukráře, ale oceňuji Vaši snahu.
24. 4. 2020 18:52
Mireli: Krém velmi dobrý , těsto také ! Celkově s troškou fantazie uděláno a ofoceno. Zákusek je skvostný, ale není od profíka, tak promiň za to foto!
24. 4. 2020 12:57
Veronika.Hrozna: Dneska zkouším recept. Ten pudink s tou čokoškou, to je "hmota"! To vypadalo, jako něco, v čem váleli , čarodějnice, před uložením do peřin! Krém se chladí, aby nebyl moc řídký ! Udělám polevu, namažu upečené piškoty a budu zkoušet udělat špičky.
19. 4. 2020 20:14
Mireli: Moc děkuji za odpověď. Heru máslovou mám v mrazáku vždycky.
19. 4. 2020 20:09
Veronika.Hrozna: Může být Hera nebo třeba Stela cukrářská s máslovou příchutí.
19. 4. 2020 19:20
Mireli: Chci tvůj recept realizovat a nevím jaký margarín na to použít ?
10. 9. 2019 19:50
srettka: Poprvé jsem máslo použila, vždy mu dávám přednost, ale byl to docela boj nastříkat. Nechtěly držet tvar, proto jsem po druhé použila margarín alespoň s máslovou příchutí, a šlo to dobře.
9. 9. 2019 21:23
Lenunka:
9. 9. 2019 21:05
mika59: jo , jako hrobník, ten, když jsou brambory s rumem, se cpe jen omáčkou (Šimek&Grossmann)
9. 9. 2019 20:26
casino: Tak to je škody..raději dám plnku.. bez špičky..
9. 9. 2019 19:18
srettka:
Ten margarín je nezbytný, že aby relativně tenké stěny duté špičky udržely tvar
No a ten margarín je také důvod, proč ze špiček vycucávám pouze onu likérovou plnku
Ten margarín je nezbytný, že aby relativně tenké stěny duté špičky udržely tvar
No a ten margarín je také důvod, proč ze špiček vycucávám pouze onu likérovou plnku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 25 minutami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 47 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 12 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 45 sekundami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 49 minutami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 1 hodinou
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 9 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 13 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 14 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 16 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 17 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
16 receptů na dezerty a moučníky s alkoholem: Vybere si každý z nás
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
Domácí vaječný likér: Vyjde maximálně na 184 Kč na litr, pokud nakoupíte v akci, tak ještě méně. Příprava je snadná, chuť božská
Další recepty
Tématické fráze: čokoládové likérové špičky likérové špičky recept špičky recept likérové spičky likérová špička recept recept na likérové špičky recept na špičky bombičky s vaječným koňakem špičky s válečným likerem likér do špiček řezy s vaječným koňakem likerové likérové špičky čokoládové špičky s s vaječným koňakem špičky s vaječným likérem v čokoládě vaječný likér do spicek recept bombičky s vaječným konakem čokoládové špičky s vaječným koňakem špičky s vaječný likerem recept na špičky recepty likérové likérové špičky
Suroviny: cukr krupice, bílek, žloutek, voda, mouka hladká, škrob bramborový, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, čokoláda na vaření, kakao, margarín, likér vaječný, čokoláda na vaření, tuk 100%
Likérové špičky s vaječným koňakem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zkV7
23 názorů