Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 416 kJ / 1 055 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,67 g |
Tuky | 31,60 g |
Vláknina | 18,45 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 391 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 66,25 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2023 16:51
Dnes jsme měli k obědu..přidávám foto
9. 10. 2019 11:25
Jana Pá: Já bez rýže,ale dávám navíc 1 vejce a česnek, 1 stroužek. Podle mé tchýně i trošku celerové natě do omáčky!
9. 10. 2019 11:01
Eja57: Já to také dělám, rýži dávám suchou a ona se opravdu v těch paprikách uvaří a je to
9. 10. 2019 10:22
A to já rád papriky plněné masem + rýže
Dokonce pozitivně hodnotím kuchtíka, když rýži použije a obyčejnou sekanou si nechá na jindy...
A protože si tu na nic nehraji, tak přiznávám, že když si chci v časovém presu pošmáknout, tak si na papriku s rajčudou a se "čtyřmi" skáknu do sprostého bufáče u nás na náměstí
A vůbec mi nevadí, že omáčka je z protlaku a z mouky
No, dost možná právě to je ta NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, že
Dokonce pozitivně hodnotím kuchtíka, když rýži použije a obyčejnou sekanou si nechá na jindy...
A protože si tu na nic nehraji, tak přiznávám, že když si chci v časovém presu pošmáknout, tak si na papriku s rajčudou a se "čtyřmi" skáknu do sprostého bufáče u nás na náměstí
A vůbec mi nevadí, že omáčka je z protlaku a z mouky
No, dost možná právě to je ta NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, že
9. 10. 2019 10:11
Eja57: Dík i za tento komentář. Také mám ráda v náplni trochu rýže, ale těch receptů s paprikami plnenými fáší s rýží je tu dost, a jak už jsem psala, najdou se lidé, kteří to nemusí a maji raději náplň bez rýže. A tak je na každém, jakou náplň si kdo dá. Děkuji za komentář a moc zdravím!
9. 10. 2019 09:53
Eja57: Dík za komentář, i když není určený přímo mně. Svůj způsob jsi moc pěkně popsala , moc se mi líbí. No vidíš, svůj způsob popsala magdalenka, tejaja i ty, každá máte trochu jiný postup a každý je správný. to se mi fakt na vaření líbí. Díky a moc zdravím!
9. 10. 2019 09:53
MamlajdaD: ono není rýže jako rýže - v plněných paprikách...vařenou já vůbec nedávám, ale tak na půl kila mletého maličkou hrstičku syrové rýže, důkladně rukama prohňácat...jen natáhne tuk a není tam skoro znát, zase nedávám vůbec strouhanku
9. 10. 2019 09:40
tejaja (moderátorka): Děkuji za milý komentář! Ono to s rajskou bude stejně, jako s jinými recepty - každá rodina preferuje ten svůj způsob. Můj muž, který tohle jídlo rád vařil, zase neměl rád v masové náplni rýží, i když jako přílohu k jiným jídlům rýží běžně jedl a třeba rizoto miloval. Tak jsem to v receptu dodržela, co kdyby to neměl v oblibě i někdo další. Mně fáš s rýží chutná, ale na to je tady receptů dost. Tak jako vždycky se ukazuje, že lidské chutě jsou různé a tak řeknu (spolu s Pitkinem) "vvvo ttom tto je!" Ať si každý pochutná a uvaří podle svého jazýčku! Dík za komentář a zdravim!
9. 10. 2019 08:17
casino: oni jsou fakt provokatér za mne PŘÍRODNÍ je v případě rajské nezahuštěná, čistá chuť rajčat...moje oblíbené - naplněné papriky ochucenou náplní ( dávám vždycky trochu! nevařené rýže, natáhne tuk z masa a spolehlivě se uvaří při přípravě), do pekáčku nejlépe z jenského skla těsně vedle sebe, zalít passatou rozmíchanou s trochou cukru demerara, solí a pepřem těsně nad úroveň paprik, přiklopit, do trouby na 170 st. cca 40 minut, občas zkontrolovat ev. podlít trochou horké vody...ve výsledku přiměřeně hustého rajčatového sosu ( knédl jako příloha ne, rýže, nebo pro mne jako úchyláka na brkaši právě ta brkaše...)
9. 10. 2019 07:51
U nás sa varia papriky tiež rovno v omáčke, len tá omáčka je sladká. Keď sa varí na slabom plameni, stačí raz za čas pohnúť vareškou paprikami, nie je nutné omáčku veľmi miešať.
9. 10. 2019 00:35
magdalenka: Děkuji za komentář. Víš, on to není můj recept, to je recept Imríška, Jednou jsem si ho napsala tak, jak to on dělal. Ale tvůj postup je moc šikovný, použiji ho! Díky a zdravím!
9. 10. 2019 00:22
Ja najprv plnenu papriku uvarim v cistej zriedenej paradajkovej stave, az potom zasmazim. Z cisto praktickych dovodov-lepsie sa miesa omacka, ak v nej nie su papriky. Tie po uvareni zo stavy vyberiem.
8. 10. 2019 22:44
casino: Zase mne pokoušíte a zkoušíte. Je tím míněno, že omáčka není okořeněná jako klasická rajda, je v ní tedy méně koření a více té přírodní rajčatové chuti. Někdo to tak má rád, někdo zase na rajskou se vším tím kořením, které se běžně dává, nedá dopustit. No a to jsem chtěla rozlišit. Zdravím!
8. 10. 2019 22:17
"Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce"
No, a jak vypadá NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, he
No, a jak vypadá NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, he
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 49 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 9 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 12 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 13 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Suroviny: paprika čerstvá červená, maso mleté míchané, vejce, cibule, sůl, pepř, majoránka, strouhanka, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, cukr, voda
Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Jj3
14 názorů