Falešná dršťková z hlívy / václavek (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 957 kJ / 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,06 g |
Tuky | 12,83 g |
Vláknina | 53,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 110,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vynikající je i z václavek. U nich pozor, nejdřív převařit, vodu vylít a pak teprve houby použít na přípravu polévky. Syrové jsou prý slabě jedovaté.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2020 06:05
Hnidopich je člověk, který poukazuje na věci, které za tuto pozornost nestojí, zbytečně se tedy v něčem rýpe. Slovo vzniklo spojením slova píchat a hnida. Hnidopich se soustředí především na nepodstatné detaily a odvádí tak pozornost od jádra věci.
Pro svou malichernost a rýpavost bývá ve společnosti neoblíbený, pokud se typicky projeví, bývá jeho okolí značně znechucené a otrávené.
10. 9. 2020 21:31
10. 9. 2020 20:11
10. 9. 2020 11:06
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 2 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 6 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 6 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krémová pórková polévka
Tamaraw uvařil před 1 hodinou
Fazolový guláš
MilosCz uvařila před 1 hodinou
Hamburgerové bulky
Olfram uvařila před 1 hodinou
Vepřový bůček pečený v pečicím papíru
kamila29 uvařil před 1 hodinou
Špagety s masovými kuličkami
littleneo uvařila před 3 hodinami
Samosa - indická plněná taštička
Motylice uvařila před 4 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
Marylka uvařila před 5 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
misak2 uvařila před 6 hodinami
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Kam se v Praze vypravit za nejlepší zmrzlinou? Otestovali jsme, kde mají největší kopečky i nejzajímavější příchutě
Dvojctihodné koláčky podle receptu Jiřiny Bohdalové: Voní máslem a povidly a vydrží dlouho vláčné
Další recepty
Suroviny: olej, cibule, hlíva ústřičná, česnek, brambory, mouka, paprika sušená sladká, sůl, pepř, majoránka, kmín celý
Falešná dršťková z hlívy / václavek (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3Bw
4 názory