Domažlický toč s houbami
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 790 kJ / 1 623 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,20 g |
Tuky | 35,47 g |
Vláknina | 116,35 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 290 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 224,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toč býval na Domažlicku tradiční pokrm z brambor, který byl obohacen zrovna tím, co bylo k mání. Třeba sušenými švestkami, škvarky či houbami, česnekem či osmaženou cibulkou. Někde do těsta přidávali i kvasnice. A jak už to u receptů bývá, každá rodina i každá obec měla ten svůj nejlepší vyzkoušený recept. Toč se většinou připravoval jako příloha k husté polévce, ale i jako samostatný pokrm třeba s kysaným zelím. Prý to říkala babička mého manžela, která žila v Postřekově.
Tento recept a mnoho dalších najdete na mých stránkách https://www.varimesmarcelou.cz/bramborove-pokrmy/d...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2022 11:49
13. 4. 2022 17:30
13. 4. 2022 10:09
13. 4. 2022 06:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 10 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 12 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 12 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 14 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Lákavé donuty s krémem Lotus: Připravte si je podle videonávodu
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Další recepty
Suroviny: brambory, houby sušené, smetana zakysaná, krupice, bílek, sůl, majoránka, pepř mletý,
Domažlický toč s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOkQ
4 názory