Sirup z čerstvého bezu
Z květů u nás velmi rozšířeného bezu černého můžeme vytvořit vynikající bezový sirup. V létě z něj uděláme velmi osvěžující nápoj, hodí se ale i při přípravě dezertu - bezové panna cotta.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 51 873 kJ / 12 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 3,60 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 074,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Blíží se období, kdy i u nás v Čechách a na Moravě začíná kvést bez černý. Jihotyrolské hospodyně z květů bezu rády připravují bezový sirup. Ten se skvěle hodí například k dezertu - bezová panna cotta. Pokud rádi připravujete pokrmy z místních surovin, je tento recept přímo pro vás.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 5. 2022 06:56
27. 5. 2022 12:58
Čas bezinek je tu, takže čas sirupu a taky přípravy limonády :)
27. 5. 2022 11:57
Nejsem Amerikán, tedy nerad píši, že něco miluji (vyjma paní casinové, že
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád
27. 5. 2022 11:07
Eja57: Dobrý den, záleží na tom jak moc chcete mít sirup intenzivní a pokud ho necháváte odstát 3 dny tak je chuť bezu poměrně dost výrazná i při tomto množství. Děkujeme ale za tip, určitě zkusíme
27. 5. 2022 11:02
Myslím, že 20 květů je málo. Dávám tak 2x tolik nebo i víc. Ale cokoli z květů bezu je moc dobre.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 11 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 14 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 16 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 18 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
vladhn uvařila před 5 hodinami
Velice pikantní utopenci jen pro otrlé
zutro uvařil před 5 hodinami
Pohár ze zakysané smetany a pudinku bez vaření
Moanka uvařila před 6 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
RabaRoman uvařila před 7 hodinami
Sirup z květů černého bezu
Mishishe1 uvařila před 7 hodinami
Vepřová plec na hořčici
harvel uvařil před 7 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 11 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 11 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 12 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 13 hodinami
Další recepty
Suroviny: cukr, citron, ocet ovocný, voda
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny
casino
Hodnocení receptu je 4,6 (6×)